Reyhanlı Patates Püresi


MALZEMELER
4 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

HAZIRLANIŞI
Küp şeklinde doğranmış patatesleri tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su ve tuz ilave edip haşlayın. Haşlanan patatesleri iyice ezin. Tavada tereyağını eritin, unu ekleyip çok az kavurun. Ezilmiş patatesleri de ekleyip karıştırın. Üstüne yavaş yavaş süt döküp karıştırarak pişirin. İçine rendelenmiş kaşar ve reyhan ilave ettikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Reyting Milföy


MALZEMELER
6-8 adet hazır milföy hamuru (8 kişilik)

İç harcı için gerekli olan malzemeler:
1 adet ufak boy tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (veya bir dilim robotta dövülmüş bayat ekmek)
2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri veya beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce böreğin iç harcını hazırlamak üzere tavuk göğsünü çok ufak, tavla zarı formunda doğrayalım. İçine çok ince yine tavla zarı şeklinde doğradığımız soğanları katalım. Yumurta, galeta unu ve peyniri ekleyip, tuz ve karabiberi ilave edelim. Sonra da tıpkı köfte yoğurur gibi en az 4-5 dakika yoğuralım.
Şimdi hazır milföy karelerini önümüze alalım. Bir ucuna yukarıda hazırladığımız harçtan 3 tatlı kaşığı kadar koyalım ve sıkıca sarıp, rulo yapalım. Bu arada fırın tepsimizi hafifçe yağlayalım ve bu şekilde sarıp, rulo yaptığımız milföy böreklerini en az iki parmak aralıklı olarak dizelim. 175 dereceye ayarlı, orta ısılı fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Pişen milföy böreklerimizi bir servis tabağına yerleştirelim. Üzerine domatesli sosumuzu gezdirip, sıcak olarak servise sunalım. Yanına yeşil salata çok yakışır. Afiyet olsun.

SOSUN TARİFİ
Bu arada sosumuzu hazırlamak üzere derin bir tavaya yağımızı koyalım. Erir erimez dövülmüş sarmısakları katıp, 1 dakika kadar kavuralım sonra da üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyelim. 7-8 dakika kadar pişirip, altını söndürelim. Tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip, şöyle bir karıştıralım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ribisa - Boşnak Böreği


MALZEMELER
3 adet hazır yufka

İç Harcı İçin;
12 yemek kaşığı sıvıyağı
3 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
- varsa eğer, 2 yemek kaşığı toz et suyu-

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine koyduğumuz lor peynirine, toz halindeki et veya tavuk suyunu, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıralım. Şimdi de yufkalardan birini mutfak tezgahının üzerine yayıp, 4 yemek kaşığı kadar sıvıyağla her tarafını iyice yağlayalım. Sonra da yufkayı tam ortadan ikiye bölelim.
Şimdi de yarısının geniş kenarına, yarım su bardağı kadar harcı koyup, yufkayı sıkıca sararak rulo şeklinde saralım. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, rulo yapıp, saralım. Her bir ruloyu 4 cm aralıklarla kesip tepsiye aralıklı olarak dizelim. Hepsi bitince üzerini de kalan sıvıyağla hafifçe yağlayalım.
175 dereceye ayarlanmış fırında, 30 dakika kadar pişirelim.
Böreği fırından çıkarınca, sıcakken üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim. İsterseniz onun üzerine de yağda kızdırılmış kırmızı pul biber serpebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Riz u Hamid (Ekşili Çorba)


MALZEMELER
2-3 adet iri boy tavuk budu veya
2-3 adet tavuk göğsü (derisi soyulup, tavla zarı formunda küp küp doğranacak)
5 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük boy kereviz (tavla zarı, küp küp doğranacak)
2 adet orta boy havuç (tavla zarı, küp küp doğranacak)
2 adet orta boy patates (tavla zarı, küp küp doğranacak)
1 adet orta boy patlıcan (tavla zarı, küp küp doğranacak)
1 adet orta boy kabak (tavla zarı, küp küp doğranacak)
2 adet orta boy kuru soğan (bütün koyulacak)
3 adet çarliston biber (çok ince halka doğranacak)
8-10 adet sarımsak (çok ince doğranacak)
3 adet orta boy limonun suyu
2-3 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kuru nane

HAZIRLANIŞI
Yukarıda anlatılan tüm malzemeler, yine tarifteki şekilleriyle hazırlanıp büyükçe bir tencereye yerleştirilir. Üzerine sıvıyağı, limon suyu, salça, tuz ve baharatlarla beraber kesme şeker de eklenir. En sonunda tüm malzemelerin üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ilave edilerek, orta ısıdaki ateşte çorba pişmeye bırakılır. Sebzeler ve et iyice yumuşayıp, kıvama gelince çorba ateşten alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ro-Koko


MALZEMELER
MALZEMESI :

1 paket krem şanti
2 paket kakao
1 adet yumurta
1 avuç içi kadar fındık
3 su bardağı süt veya su

HAZIRLANIŞI
Krem şanti üç su bardağı süt veya su ile çırpılır ve katılaşması için buzdolabına konulur. Daha sonra iki paket bisküvi küçük parçalar halinde derince bir kaba kırılır.
Dolaptaki krem şanti yumurta ile biraz daha çırpılır ve kırık bisküvilerin içine fındıkla beraber ilave edilir. Harmanlaşıncaya kadar yavaşça karıştırılır ve arzu edilen kaba boşaltılarak buzdolabına konulur.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/11] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki