Baba Hüso Tatlısı


MALZEMELER
3 bardak soğuk süt
1 paket petibör bisküvi
3 adet elma
3 kaşık toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 paket muzlu ekspres puding
1 çay kaşığı nescafe

HAZIRLANIŞI
2,5 bardak soğuk süt ile ekspres pudingi hazırlayın. 3 elmayı soyun ve rendeleyin. Elmalara 3 yemek kaşığı toz şeker ilave ederek 5 dakika pişirin. İçine 2 çay kaşığı tarçın ilave edin. Ilık olarak bekletin. Diğer tarafta, yarım bardak süt ile sıra ile bekletmeden ıslatılan
bisküvileri dikdörtgen şeklindeki borcam tepsiye dizin. Ilık elmalının yarısını bisküvilerin üzerine yayın. Üzerine pudingin yarısını dökün. Bir kat daha sütle ıslatılmış bisküvileri pudingin üzerine dizin. Bisküvilerin üzerine
elmalıyı yayın. En üste pudingi dökün. 1 çay kaşığı toz nescafeyi pudinge serpin. Buzdolabında bekletin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Babaanne Köftesi


MALZEMELER
500 gr. kıyma
2 adet soğan
3 dilim bayat ekmek
3 adet domates
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
2 yumurta
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
3 dilim bayat ekmeğin üzerini kapatacak kadar su koyun. 5 dakika bekletin, kabuklarını çıkarın, kalan kısmının suyunu sıkın.
Kıymayı yoğurma kabına alıp üzerine ekmekleri koyun. Rendelenmiş soğanları, tuz, karabiber ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Yoğrulan kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, köfteler yapıp bekletin. Yumurtayı çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya, sonra tekrar una batırın ve tavada kızartıp tepsiye sıralayın.
Domates salçasını 2 bardak su ile karıştırın. Tepsideki köftelerin üzerine dökün, birer dilim domates koyun. Fırında 20 dakika pişirip servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Badem Soslu Horoz Kızartması


MALZEMELER
4-6 adet horoz veya tavuk göğsü
(eğer etler kalınsa, üzerlerine bir naylon poşet koyarak, çekiç veya varsa et döveceğiyle dövüp, yarım santim olacak biçimde inceltelim. Böylece çok daha çabuk kızarır.)

Varsa;
2-3 yemek kaşığı soya sosu (yoksa canınız sağolsun)

HAZIRLANIŞI
Sakın yemeğin adına bakıp da dalga geçtiğimizi zannetmeyin. Biz çocukluğumuzda çok horoz yerdik. Horoz dolması, horozlu pilav, horoz tiriti gibi pek çok çeşit yemeğimiz vardı. Kayınvaldemin dediği gibi eski horozlar nerede? Şimdi her yer tavuk doldu, hiç horoz kalmadı! Ama bir de notu var, iri horoz kart olur, yemeği de pek lezzetli olmaz diye. Eğer horoz bulamazsanız tavukla da bu yemeği yapabilirsiniz.


Önce horoz ya da tavuk göğüslerini terbiye etmek için, geniş bir kabın içine sos malzemelerini koyup karıştıralım. Sonra da etlerimizi bu sosa iyiyce bulayıp, aynı kabın içinde en az 1 saat bekletelim. İsterseniz bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Sonra geniş bir teflon tavayı orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım ve soslu etlerimizi, hiç yağ koymadığımız kızgın tavada önlü arkalı beşer dakika kızartalım. Kızaran etleri bir tabağa aldıktan sonra aynı tavaya katı yağ koyup eritelim. Hemen içine unu ekleyip, bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştarılım. Yaklaşık 2-3 dakika sonra kavrulan unun rengi sararmaya başladığında sütü azar azar döküp yine sürekli karıştarılam. Hemen çekilmiş bademi, tuz ve diğer baharatları da ekleyelim ama sürekli karıştırarak sosu pişirmeye devam edelim. Sos kaynayıp, muhallebi kıvamına gelince bir kenarda bekleyen kızarmış etleri de tekrar sosun içine yerleştirelim. Bu şeklide, orta ısılı ateşte 5 dakika daha pişirip, ocaktan alalım. Servis tabağına sıcak olarak yerleştirip, yanında pilav, makarna ya da haşlanmış sebze ile beraber ikram edebilirsiniz.

Sakın yemeğin adına bakıp da dalga geçtiğimizi zannetmeyin. Biz çocukluğumuzda çok horoz yerdik. Horoz dolması, horozlu pilav, horoz tiriti gibi pek çok çeşit yemeğimiz vardı. Kayınvaldemin dediği gibi eski horozlar nerede? Şimdi her yer tavuk doldu, hiç horoz kalmadı! Ama bir de notu var, iri horoz kart olur, yemeği de pek lezzetli olmaz diye. Eğer horoz bulamazsanız tavukla da bu yemeği yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Badem Tatlısı (6 Kişilik)


MALZEMELER
6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurubun malzemesi
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI
Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.
Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Karışıma katarak kevgirle karıştırın.
Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın. Üzerine soğuk şurup dökün. Servis edin.
Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu katın. Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 adet alabalık fileto
50 gr un
3 adet çırpılmış yumurta
100 gr kızarmış file badem
Yeterince tuz ve biber
Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin. En son file bademleri balığın üstüne serpin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/66] 1 2 3 4 5 Sonraki