Roka Biberli Haydari (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
Tuz


HAZIRLANIŞI
Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.
Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Roka Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
250 gr Roka
1 Adet Soğan
1 Kutu Krema
3-4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1/2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayalım. Tavaya yarım çorba kaşığı sıvı yağı alalım. Soğanı yağda kavuralım. Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzelim. İnce ince kıyalım. Servis yapmadan önce çorbanın üzerini süslemek için bir miktar rokayı ayıralım. Doğradığımız rokaları soğanla birlikte kavuralım. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve 3-4 bardak tavuk suyunu ilave edelim.
Çorbanın içine bir kutu krema ekleyerek kaynatalım.
Hazırladığımız çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. (tüm çorba blendıra sığmayacağından azar azar ilave ederek blendırdan geçirin.) Roka Yaprakları ile servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Roka Salatası


MALZEMELER
1 demet roka
2 adet domates (rendelenmiş)
2 adet Mihalıç ya da parmesan peyniri dilimi (kibrit kutusu büyüklüğünde)
8-10 adet siyah zeytin

Sos için;
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı sirke ya da balsamik sos
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
İyice yıkayıp süzdürdüğünüz rokaları, rendelenmiş domates, küp küp doğradığınız peynir ve siyah zeytinlerle birlikte harmanlayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, sirke (ya da balsamik sos) ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Roka Soslu Çipura Izgara


MALZEMELER
1 adet çipura
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Roka sosu :
Yarım demet roka
1 çay bardağı yoğurtlu mayonez
Yarım demet yeşil soğan
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Balığı temizleyip üzerine verev şekilde iki kesik yaparak fırında veya fırın ızgarasında pişirin.
Rokayı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Rokalı Dana Eti (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış)
1 kg Dana Eti (göğüs kısmından, fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış)
60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı)
12 Taze Soğan (ayıklanmış)
1/2 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap
1 Tatlı Kaşığı Hardal
6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış)
2 Demet Roka (ayıklanmış, yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış)


HAZIRLANIŞI
Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup, etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp, etleri bir kenara koyunuz.
Geniş bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca taze soğanları koyup 3-4 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz. Bir delikli kepçe ile soğanları tavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını sağlayınız.
Etleri tavaya koyup, sık sık karıştırarak 8-10 dakika, her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız.
Et suyunu, şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika, etler sivri uçlu bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız.
Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp, kalan rokayla birlikte servis ediniz.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [5/11] Önceki 3 4 5 6 7 Sonraki