Halbur Hurması


MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat (veya kabartma tozu)
1 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un (kulak memesinden çok az katıca bir hamur yapılacak)

Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyin.
Bir taraftan da azar azar ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru toplamaya ve yoğurmaya başlayın.
Kulak memesinden çok az sert olacak bir hamur elde ettiğinizde, ılık bir yerde en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen ve iyice özleşen hamurdan bir orta boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, sonra da mekik şekline getirin.
Sonra bu mekik hamurlarını bir halbur ya da rendenin iri gözlerine koyup, tam orta kısmına üç parmağınızla bastırıp, dışkırmına rendenin ya da kalburun şeklini çıkarıp, elinizi kendinize doğru çekin.
Geniş bir tavadaki çok kızgın olmayan yağda, orta ateşte kızartmaya koyun.
Kızaran hurmaları sıcak veya ılık olarak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Halil İbrahim Sofrası Kebabı (4 Kişilik)


MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmuş sosis
250 gr mantar
4 dilim pastırma
100 gr taze kaşar
1 adet yumurta
tuz
köftesi için:
1/2 kg kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
tuz
köfte baharı
kekik
karabiber
püre için:
3 adet patates
1/4 paket margarin
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Mantarları haşlayıp süzelim (3-4 tanesini süs için ayırıp,diğerlerini küçük küpler halinde doğrayalım.) Pastırmayı uzun uzun yarım cm eninde keselim.Kaşarı da küp küp doğrayalım.
Sosisleri ince halkalar halinde doğrayalım. Kaşar ve mantarları bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalım. Köfte için soğanı rendeleyelim. Ekmek dilimlerini ıslatıp,sıkarak ilave edelim. Baharatları ve tuzu ekleyelim. Hepsini karıştırıp,sıvı yağ,yumurta ve kıymayı ekleyerek yoğuralım.
Püre için:patatesleri soyup haşlayalım. Piştikten sonra rendeleyelim. Bir kapta margarini eritelim. Rendelenmiş patatesleri yağı yedirerek sütü ilave edelim. 10x10 ebadında kare şeklindeki milföy hamurun 4 köşesine birer tane sosis ve kaşar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalım.
Köfteden şeftali büyüklüğünde bir parça alalım. Elimizle büyük bir yuvarlak açalım. İçine pastırma,kaşar ve mantarı koyarak rulo şeklinde saralım. Kare şeklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koyduğumuz köşelere çapraz gelecek şekilde iki adet rulo sarılmış köfte koyalım. İki köftenin arasına iki üç katlı kaşığı püre koyalım.
Bu işlemi 4 yaprak milföy hamuruna da uygulayalım. Kalan hamurları uzun ve ince şeritler halinde kesin. Köftelerin üzerine kafes şeklinde yerleştirelim. Kalan sosis,kaşar peyniri ve mantarla süsleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek 250 derecedeki fırında 35 dk pişirelim ve servis yapalım.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Halim Aşı


MALZEMELER
1 su bardağı nohut
½ kg kemikli et
1 su bardağı buğday yarması
1 adet soğan
6 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın ve nohutu haşlayın, haşladıktan sonra buğday yarmasını ve eti ekleyerek iyice pişirin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra soğanları margarinle kavurun ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra bu karışımı çorbaya ekleyip, sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Halim Aşı / Muş


MALZEMELER
1 su bardağı buğday (aşurelik)
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılıp haşlanmış)

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencerede 6-7 su bardağı su kaynatıyoruz. Önce aşurelik buğdayı katıp, yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Sonra pişmekte olan aşurelik buğdaya yeşil mercimeği ilave ediyoruz. Mercimekler biraz yumuşayınca akşamdan ıslatılıp, ertesi gün haşlanıp suyu süzülmüş nohutu ilave ediyoruz. 1 çay kaşığı tuz atıyoruz. Ayrı bir tavada ince ince kıyılmış soğanı, yağı eritip, sarartıyoruz. Sonra bir kaşık salçayı ilave edip karıştırıyoruz. Pişmekte olan buğday, nohut ve mercimeğin üzerine bu sosu döküyoruz. Nohut ve mercimek birbiriyle iyice özleştikten sonra baharatları katıyoruz. Arzuya göre ufak süs biberlerinden birkaç tane atabiliriz.
Nurcan Baran/İstanbul

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Halva


MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı irmik

Şurup için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Ayrıca;
1 tatlı kaşığı tarçın ve
3 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
veya kabuğu soyularak kavrulmuş badem

HAZIRLANIŞI
Büyük bir tavaya yağı koyup, kızınca önce fıstık veya bademi ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üstüne irmiği ekleyip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Bu arada da bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyarak, kaynamaya bırakalım. Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ocağın altını kapatalım.

Şimdi gelelim helvanın kavrulmasına. İrmiğin rengi hafif kahverengileşmeye başladığında, bir kenarda bekleyen şurubu içine yavaş yavaş aktaralım. Tarçını da tam bu sırada serpiştirelim, ateşin altını da iyice kısalım ve karıştırmaya devam edelim. Baktınız ki helva katılaşmaya başladı hemen ocağın altını kapatın.
Helvayı kalıp şeklinde çıkaracaksanız, soğuyunca kalıptan düz bir servis tabağına çıkarın ve servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/29] 1 2 3 4 5 Sonraki