Nane Likörlü Elma


MALZEMELER
1 kilo ufak Amasya elması
1 şişe nane likörü
100 gram kaymak veya krem şanti
1 kutu ananas (arzu edilirse)

HAZIRLANIŞI
Elmalar yıkanır ve bütün olarak kabukları soyulur. Kabak oyacağı yardımıyla çekirdekleri çıkarılır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine 1 şişe likörün tamamı boşaltılır ve ağzı yarı kapalı olarak elmalar yumuşayıp yeşil bir renk alana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir. Elmaların her tarafının yeşil olması için arasıra çevrilerek (şeklini bozmadan) likörün elmanın her tarafına yedirilmesi sağlanır. Su ilave edilmez. Elmalar soğuduktan sonra bir servis tabağına alınır, herbir elmanın ortasına kaymak veya krema şanti konularak süslenir. Arzu edilirse herbir elmanın altına gelecek şekilde birer dilim ananas konulur. Ananasların üzerine elmalar oturtulur.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Nane Likörlü Elma Tatlısı


MALZEMELER
6 adet sarı golden elma
1 kahve fincanı nane likörü
1 su bardağı tozşeker
Bir paket krem şanti (çırpılmış hazır edilmiş)

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyduktan sonra, ortasını kabak oyacağı ile oyun. Elmaları çelik tencereye bütün olarak, nane likörünü ve tozşekeri üzerine ilave edin. Elmalar nane likörünün rengini alana kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alın. Elmaların ortalarına krem şanti ve arzuya göre çelik ya da kivi dilimleri koyarak servis yapın.
Yemekçinin Notu: İsterseniz elmaların üzerine dövülmüş cevizde serpiştirebilirsiniz.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Nane Soslu Kuzu Dilimleri veya Kuzu Cops


MALZEMELER
1 bütün kuzu sırtı (kemiksiz)
½ kg orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates (iri küp doğranmış)
3 adet yeşil sivri biber ve çarliston biber (3 parmak eninde doğranmış)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuzu sırtını bir et döveceğiyle döverek, yarım cm. kalınlığında olacak şekilde inceltelim. Tuz ve karabiberle her tarafını iyice ovarak lezzetlendirelim.
Bir taraftan da derin bir karıştırma kabının içine; kıymayı koyarak yeteri kadar tuz ve karabiber ilavesiyle köfte gibi sıkıca yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı, dövülen etin üzerine iyice yayalım. Sonra bir ucundan sararak rulo yapalım. Sardığımız eti bir naylon poşete tekrar sarıp, buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Bekletilen eti, 2 cm veya 1 parmak kalınlığında dikkatlice dilimleyelim.
Öte yandan bir şişe, dilimlenmiş eti, domatesi, biberi, tekrar eti, domates, biberi sırasıyla geçirerek yerleştirelim.
Hazırladığımız şişleri ızgarada önlü arkalı pişirelim. Pişen et ve sebzeleri tabaklara sıyırıp, üzerine aşağıda tarifi verilen nane sosunu gezdirip, servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Öncelikle derin bir tencereye toz şekerimizi koyup, orta ısıda, iyice eriyip, rengi kahverengi oluncaya kadar, ara sıra karıştırarak yakalım.
Başka bir kasede ise unu tavuk suyunda ezelim. Tenceredeki yanmış şekerin üzerine devamlı karıştırarak aktaralım. Sos kaynamaya başlayınca, tuz, karabiber ve naneyi ekleyerek bir kez karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Artık hazır olan sosu, et ve sebze karışımımızın üzerin gezdirip, servis yapabiliriz.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Nane Yaprakli Limonata-1


MALZEMELER
1. Yöntem:
6 adet orta boy limon
3 su bardağı toz şeker
10 su bardağı ılık su
7-8 adet taze nane yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hiçbir zaman hayır diyemiyeceğim kadar tanıdık, bildik ve bir o kadarda nostaljik bir içecek. Özünde limon+su+şeker gibi olsa da, en önemli püf noktası, yapılış yönteminin oldukça zahmetli oluşundadır.

Sizlere iki yöntem önereceğim. İkisi de çok iyi sonuç veriyor. Seçim size kalmış.

Yine derin ve büyük bir sürahinin içine toz şekeri koyalım. Üzerine ılık suyu ekleyip, şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Öte yandan limonları iyice yıkayıp, kuşbaşı et gibi dilimleyelim. Sonra da bu limonları kabuklarıyla beraber bir robotun içine atıp, en az 4-5 dakika kadar, limonlar iyice püre oluncaya değin çekelim. Daha sonra bu karışımı ister bir tülbentle isterseniz sıkça örülmüş bir tel süzgeçte süzelim. Süzgeçten süzülen sulu kısmı sürahinin içine boşaltarak tekrar iyice karıştıralım. Artık taze nane yapraklarını ince ince doğrayıp ekleyerek yine karıştırın. Isterseniz şimdiden bir tadına bakın. Şekeri fazlaysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz. Ama hemen buzdolabına yerleştirin. Soğuk soğuk ikram edin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nane Yapraklı Limonata-2


MALZEMELER
6 adet orta boy limon
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
7-8 adet taze nane yaprağı

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencereye şekeri koyup üzerine suyu ekleyin ve orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 7-8 dakika daha kaynatıp, altını söndürün. Bir kenarda bekletin. Öte yandan limonları akar suyun altında iyice yıkayın, kurulayın ve kuşbaşı et büyüklüğünde parçalara ayırın. Sonra bu limonları mutfak robotunun içinde kabuklarıyla beraber en az 4-5 dakika iyice püre haline gelinceye kadar çekin. Püre halindeki limonları temiz bir bez tülbent veya sıkı örgülü bir tel süzgeçle süzün. Süzgeçten süzülen sulu kısmı büyük bir sürahinin içine boşaltıp, üzerine soğuyan şerbeti ekleyin. Karıştırarak içine ince doğranmış taze nane yapraklarını ilave edin.
Şimdi durun ve tadına bakarak soğuk su ilave etmeye başlayın. Istediğiniz tadı ve yoğunluğu yakalayana kadar su eklemeye devam edip, bırakın. Sonra sürahinin ağzını sıkıca kapatarak buzdolabına koyun ve iyice soğutup, bardaklara koyarak servisini yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/9] 1 2 3 4 5 Sonraki