MALZEMELER
2 kırmızı, 2 sarı, 2 yeşil dolmalık biber
1 soğan
250 gr. pişmiş rosto dilimleri
100 gr. otlu peynir (rokfor)
2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
2 yemek kaşığı soya yağı
Karabiber
2 çay kaşığı kuru kekik (taze kekik de olabilir.)
HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkayın, içini temizleyin ve ortadan ikiye bölün. İnce dilimler halinde kesin ve bir salata tabağına koyun. Soğanları ince ince doğrayın. Rosto dilimlerini şerit halinde kesip, tabağa ilave edin. Peyniri çatalla ezip, peyniri, sirkeyi, yağı salatayla birlikte karıştırın. Bunun üstüne kekik ekleyin.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet orta boy kırmızı biber
1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
HAZIRLANIŞI
Sebzeler çok ince kıyılır ve haşlanır, süzdürülür. Sonra da ala krem sosun içine katılır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket renkli makarna
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
4 dilim salam
HAZIRLANIŞI
1 paket makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tencereye yağ koyup eritin. Erittiğiniz yağın içine makarnayı atın, karıştırın. Salamları zar şeklinde doğrayın. Makarnayı mayonez, ketçap ve salamla süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Haşlanmış tavuk eti (derisiz ve kemiksiz) 350 gr
Soğan 150 gr
Kereviz 100 gr
Havuç 125 gr
Bamya 150 gr
Sirke
Dondurulmuş bezelye 150 gr
Konserve domates 850 gr
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kekun
kabartma tozu
1 su bardağı un
şerbet malzemesi :
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
limon
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı şekerle çırpın, yoğurt, kekun, un ve kabartma tozunu ilave edin . Kanştırup tepsiye boşaltın ve fırında pişirin. Kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti, sıcak revaninin üzerine dökün.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »