[Değiştir]
MALZEMELER
6 dilim mantaş kabağı (beyaz tatlı kabak)
3 bardak toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
3 bardak su
6 yemek kaşığı pekmez
2 bardak sönmüş kireç
HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuğunu soyup 1 parmak kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Kireci 25 bardak suya döküp kaşıkla karıştırın. Kirecin dibe çökmesini bekleyin, suyunu süzün. Tekrar 25 bardak su koyup karıştırın, yine kirecin dibe çökmesini bekleyin (kullanmanız gereken kireç değil, kireç suyu). Suyu ayrı bir kaba boşaltın. Kabakları içine atıp bir gece (8 saat) bekletin. Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp 5-6 kez yıkayın.
Tencereye 3 bardak şekerli su ve pekmez koyup 10 dakika kaynatın. İçine, yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini atın. Kabaklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin, altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »