Riz u Hamid (Ekşili Çorba)

[Değiştir]

MALZEMELER
2-3 adet iri boy tavuk budu veya
2-3 adet tavuk göğsü (derisi soyulup, tavla zarı formunda küp küp doğranacak)
5 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük boy kereviz (tavla zarı, küp küp doğranacak)
2 adet orta boy havuç (tavla zarı, küp küp doğranacak)
2 adet orta boy patates (tavla zarı, küp küp doğranacak)
1 adet orta boy patlıcan (tavla zarı, küp küp doğranacak)
1 adet orta boy kabak (tavla zarı, küp küp doğranacak)
2 adet orta boy kuru soğan (bütün koyulacak)
3 adet çarliston biber (çok ince halka doğranacak)
8-10 adet sarımsak (çok ince doğranacak)
3 adet orta boy limonun suyu
2-3 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kuru nane

HAZIRLANIŞI
Yukarıda anlatılan tüm malzemeler, yine tarifteki şekilleriyle hazırlanıp büyükçe bir tencereye yerleştirilir. Üzerine sıvıyağı, limon suyu, salça, tuz ve baharatlarla beraber kesme şeker de eklenir. En sonunda tüm malzemelerin üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ilave edilerek, orta ısıdaki ateşte çorba pişmeye bırakılır. Sebzeler ve et iyice yumuşayıp, kıvama gelince çorba ateşten alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »