Madam Beki


MALZEMELER
250 gr tereyağı
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 adet limonun rendesi
2 adet yumurta
Un
Tane ceviz veya fındık

HAZIRLANIŞI
Tereyağını dolaptan çıkartıp, yumuşatın. Bir kaba koyun. Şeker ve vanilyayla iyice karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Karbonatı, limon rendesini, yumurtaları ve alabildiği kadar unu atarak, yumuşak bir hamur yapın.
Elinizle kurabiye inceliğinde açın. Çay bardağının ağzıyla şekillendirin. Üzerini cevizle süsleyin. Yumurta sarısını sürün.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
175 derecedeki fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Madamın kaprisi


MALZEMELER
250 gr kuzu ciğeri
250 gr yürek
250 gr kuzu eti
2 adet kuru soğan
4 adet patates
2 adet yeşil biber
100 gr haşlanmış mantar
yağ
tuz
beyaz biber
5 cc kırmızı şarap

HAZIRLANIŞI
Etleri jülyen doğrayın büyük bir tavada sırayla pişirin. Patatesleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın, kızartın. Etleri pişirdiğiniz tavadan alın soğanı, biberi ve mantarları sırayla tava da sallayın şarabı da ekleyip malzemeleri baharatlarını atıp tavada tekrar sallayın. Servis yaparken üzerine patatesleri ekleyin. Arzuya göre sarımsak ekleyebilirsiniz.

Kategori: Sakatat Yemekleri.

Yukarı Git »

Makarna Bonasera


MALZEMELER
1 paket makarna (penne, linguin, talyatelle olabilir)
7-8 bardak su
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Büyük boy bir tencereye, varsa bir makarna tenceresinin içine suyu koyarak ateşin üzerine oturtalım. Suyu kaynamaya başlayınca tuzu atalım. Hemen ardından da makarnayı boşaltalım. Ara sıra karıştırarak en fazla 10-12 dakika kadar makarnayı haşlayalım. Aslında hep İtalyanlar söyler ya, makarna ?al dante? dedikleri dirilikte olmalı. Dolayısıyla 9 dakika haşlanmalıdır.
Ama ben dikkat ettim, bizim Türk işi makarnaların haşlanma süresi biraz daha uzun sürüyor. Makarna haşlanırken bir geniş tasın içine 3 yumurta ve kremayı ekleyip, çatalla iyice çırpalım. En sonunda peyniri ve fesleğeni ekleyip tekrar karıştıralım ve bu sosu bir tarafta bekletelim. Şimdi sıra geldi haşlanan makarnayı süzmeyi. Makarnayı süzer süzmez tenceresine geri koyup, sıcakken içine hemen sosumuzu dökelim ve iyice karıştıralım. Yani sosu pişirmeye hiç gerek kalmadan, makarnanın sıcaklığıyla ısıtımış olacağız. Artık servis yapabilirsiniz. Ama "Makarna Bonasera" bekletilmeden hemen yenilmeli. Afiyet olsun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Makarna Dedikodu


MALZEMELER
1 paket Talyatelle makarna

Üzeri için:
12-15 dilim mozarella peyniri

HAZIRLANIŞI
Önce talyatelle makarnayı 8-10 su bardağı tuzlu suyla 9-12 dakika kadar haşlayıp, süzelim. Şimdi süzülen makarnanın üzerine hazırladığımız sosu aktarıp, karıştıralım. Artık son aşamaya geldik. Kenarları yüksek orta boy bir fırın kabının içine soslu makarnayı boşaltalım. Üzerine ince dilimlenmiş mozarelle peynirlerini dizip, 175 dereceye ayarlı fırına koyalım. Yaklaşık 10-15 dakika içinde peynir kenarlarından hafifçe kahverengileşmeye başlayacaktır. Hemen fırından alalım ve servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Bir taraftan bir tavaya yağı koyup, kızınca içine çok ince kıyılmış sarmısakları atalım ve 1 dakika kadar kavurup, sarmısağın kokusunun yağa karışmasına izin verelim. Sonra rendelenmiş domatesle beraber taze ya da kuru fesleğeni ekleyip, 4-5 dakika hep beraber pişirelim. Tuz ve karabiberini de ekleyip sosun altını kapatalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Makarna Estefan


MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti
1 paket penne makarna
2 su bardağı brokoli
3 yemek kaşığı rende kaşar
1 su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
3 diş sarmısak
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Göğüs etini yıkayıp kuşbaşı şekilde doğrayın.
Kızdırılmış zeytinyağına doğranmış sarmısak ve kuşbaşı tavuğu koyup 5 dakika soteleyin. Brokoli, doğranmış kırmızı biber, karabiber ve tuz koyup 3-4 dakika kavurun. 1 su bardağı krema ve 1 bardak su ekleyip sosu kısık ateşte 7 dakika pişirin. Sosu makarnayla karıştırın, rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/66] 1 2 3 4 5 Sonraki