[Değiştir]
MALZEMELER
6-8 adet hazır milföy hamuru (8 kişilik)
İç harcı için gerekli olan malzemeler:
1 adet ufak boy tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (veya bir dilim robotta dövülmüş bayat ekmek)
2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri veya beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce böreğin iç harcını hazırlamak üzere tavuk göğsünü çok ufak, tavla zarı formunda doğrayalım. İçine çok ince yine tavla zarı şeklinde doğradığımız soğanları katalım. Yumurta, galeta unu ve peyniri ekleyip, tuz ve karabiberi ilave edelim. Sonra da tıpkı köfte yoğurur gibi en az 4-5 dakika yoğuralım.
Şimdi hazır milföy karelerini önümüze alalım. Bir ucuna yukarıda hazırladığımız harçtan 3 tatlı kaşığı kadar koyalım ve sıkıca sarıp, rulo yapalım. Bu arada fırın tepsimizi hafifçe yağlayalım ve bu şekilde sarıp, rulo yaptığımız milföy böreklerini en az iki parmak aralıklı olarak dizelim. 175 dereceye ayarlı, orta ısılı fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Pişen milföy böreklerimizi bir servis tabağına yerleştirelim. Üzerine domatesli sosumuzu gezdirip, sıcak olarak servise sunalım. Yanına yeşil salata çok yakışır. Afiyet olsun.
SOSUN TARİFİBu arada sosumuzu hazırlamak üzere derin bir tavaya yağımızı koyalım. Erir erimez dövülmüş sarmısakları katıp, 1 dakika kadar kavuralım sonra da üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyelim. 7-8 dakika kadar pişirip, altını söndürelim. Tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip, şöyle bir karıştıralım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »