Reçelli Tart


MALZEMELER
125 gr. margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
2 bardak un
2 yemek kaşığı su

Sos İçin;
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
6 yemek kaşığı frambuaz reçeli

HAZIRLANIŞI
Tart kalıbını yağlayın. Yağ ile pudra şekerini iyice karıştırın. Yumurta sarısını, unu ve suyu ilave edin.
Yaptığınız hamuru, yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
175 derecedeki fırında pişirin.
Sıcakken kremasını döküp, bekleyin. Servis yaparken reçeli sürün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Remulad sos


MALZEMELER
10 kişilik
2 çorba kaşığı kıyılmış ançuez
2 ½ su bardağı mayonez
1 kahve fincanı kıyılmış kapari
2 kahve fincanı kornişon yada salatalık turşusu
2 kaşık kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Bütün malzeme bir kapta karıştırılır.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Renata turtası


MALZEMELER
100 gr meyve şekerlemesi
100 gr sütlü çikolata
800 gr vanilyalı dondurma
1 çorbakaşığı antep fıstığı
3 bardak krem şanti
1 fincan süt
yeterli miktarda bisküvi
3 kadeh likör



HAZIRLANIŞI
Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır. Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın. Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Rengarenk Şişler (16 Şiş)


MALZEMELER
4 İnce Dana Şnitzel
4 İnce Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
300 gr Kaşarpeyniri
8 İnce Dilim Pastırma
16 Mantar
16 Kiraz Domates
1 Salatalık
1 Limon
16 Ayıklanmış Karides
1/2 Kavun veya bir parça Balkabağı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Şnitzelleri bir et döveceği ile inceltip tuz ve karabiberle tatlandırın. Her şnitzelin üzerine birer dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın. Bir kürdanla tutturun, Sıvıyağı bir tavada kızdırıp ruloları 15 dakika kadar çevirerek pişirin.
Tavadan alıp soğumasını bekleyin. 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. 300 gr kaşarpeynirini 2 cm büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Pastırma dilimlerini ince şeritler halinde doğrayıp peynir küplerinin etrafına sarın.
Mantarları ayıklayın. Domateseri ve salatalığı yıkayıp ayıklayın. Salatalığı kabuklarını soymadan uzunlamasına ikiye bölüp, iri parçalar halinde doğrayın.
Gerekirse karideslerin kabuklarını soyun. Kuyruk kısımlarını koparmayın. Limonu iyice yıkayıp yarım ay şeklinde sekiz dilime bölüp tekrar ikiye bölün. Eğer kavun kullanıyorsanız, kavunun çekirdeklerini ayıklayıp çukur kısmı alta gelecek şekilde düz bir servis tabağına yerleştirin.
Hazırladığınız malzemeleri dilediğiniz sıraya göre şişlere geçirin. Şişleri kavunun üzerine saplayın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Renkli Balık Mus


MALZEMELER
1 adet büyük boy levrek (fileto edilmiş)
4-5 yaprak ıspanak (çok ince kıyılmış)
2 adet kırmızı dolmalık biberi de çok ince kıyılmış
6-7 adet iri pazı yaprağı

HAZIRLANIŞI
İlk olarak, fileto levreğimizi tuz ve karabiberle lezzetlendirelim ve blenderdan çekip, kıyma haline getirelim. Kıyma haline getirdiğimiz levreği de üçe ayıralım.
Şimdi üçe ayırdığımız levrek kıymasının birinci parçasını çok ince kıydığımız çiğ ıspanakla karıştırıp, bir kapta bekletelim.
İkinci parça levrek kıymasını da yine incecik doğranmış kırmızı biberle karıştırıp, bir başka kapta bekletelim.
Üçüncü parça levrek kıymasına ise hiçbir şey katmadan bırakalım.
Şimdi önümüze fırın tepsisini alalım ve sapları kesilmiş pazı yapraklarını tepsinin üzerine yan yana, uçlarını da üst üste bindirerek yayalım.
Üzerine hiçbir şey katılmamış levrek kıymasını, bir kaşık yardımıyla 10-15 cm genişliğinde yayalım. Üzerine ıspanaklı levrek kıymasını yerleştirip, onun üstüne de kırmızı biberli levrek kıymasını yayalım.
Sonra en alttaki pazı yapraklarını en üste kapatıp, dikdörtgen bir kek büyüklüğünü elde edelim.
1 su bardağı su ekleyerek fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, soğuyunca dilimleyelim. Üzerine ?Beyaz Sos? dökelim. Servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Ufak bir tencereye süt ve kremayı koyalım ve orta ısılı ateşin üzerine oturtup, kaynamaya bırakalım. Et suyu veya tavuk suyu tabletini, tuz ve karabiberini de ekleyelim. Kaynamaya başlayınca, içinden aldığımız 2 yemek kaşığı kadar sıcak karışımla unu bir ufak tasın içinde ezelim ve bu ılık unlu karışımı tekrar tencerenin içine aktaralım. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirelim. Sonra altını kapatalım ve sıcak olarak balık dilimlerinin üzerine gezdirip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/11] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki