MALZEMELER
1 adet göbek salata
1 adet kıvırcık salata
1 demet roka
100 gr. dana jambon
100 gr. piliç jambon
100 gr. kaşar peyniri
100 gr. macar salamı
2 adet kırmızı dolmalık biber
Varsa; 5 adet kuşkonmaz konserve
HAZIRLANIŞI
Öncelikle göbek salatayı, kıvırcık salatayı ve rokayı ince ince doğrayarak, derin bir kaseye koyalım. Böylece bütün yeşillikleri hazırlamış olduk.
Daha sonra dana jambon veya piliç jambon, kaşar peynir ve Macar salamını ince şeritler halinde, kibrit çöpü formunda doğrayalım.
Öte yandan yine ince uzun, kibrit çöpü formunda doğradığımız kırmızı dolmalık biberler ile harmanlayalım. Ortadan ikiye böldüğümüz kuşkonmazları üzerine ekleyelim.
Şimdi de hazırladığımız bütün malzemeleri yukarıdaki yeşil salatanın üzerine serpiştirelim. Başka bir kapta bütün sos malzemelerini bir çırpma teli ile karıştıralım. En sonunda hazırladığımız salatanın üzerine bu sosu gezdirelim. Servise hazırdır.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
viski
portakal likörü
buz
HAZIRLANIŞI
1/2 viski, 1/4 cinzano sek (Extra Dry), 1/4 portakal likörünü karıştırıp,buz parçalarıyla servis yapın.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet lahana yaprağı
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sarı üzüm
2 adet havuç
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin.
Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.
Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Tereyağını eritip, pirinç ve rendelenmiş havucu 10 dakika karıştırarak kavurun. Üzüm, dereotu, karabiber, tuz ve 3 bardak su koyun. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, sonra pilavı 15 dakika dinlendirin.
Fırına dayanıklı cam kaseyi yağlayın. Lahana yapraklarını üst üste, açık yer kalmayacak şekilde kaseye yerleştirin. Hazırladığınız pilavı dökün, kalan lahana yapraklarıyla pilavın üstünü kapatın. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Ters çevirdikten sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 bağ kara lahana
1/2 bardak mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 domates (rendelenmiş)
5 bardak su
2 adet soğan
tuz, pul biber
HAZIRLANIŞI
Kaynamakta olan suya ince kıyılmış mısır unuyla harmanlanmış lahana eklenir. İçine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates ilave edilir.15 dk. kaynadıktan sonra ayrı bir yerde eritilmiş yağ, pul biber ilave edilip 5dk. kaynatılır.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kg Lahana
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
200 gr. Pırasa
1 Adet Havuç
1/4 Su Bardağı Un
2 Adet Karanfil
2 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
HAZIRLANIŞI
Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım.
Bir tencereye tereyağını koyup kızdıralım. Önce ince ince doğradığımız soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım.
Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpelim. Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim.
İnmesine yakın tuzunu ayarlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. Çorbayı ateşten alıp, ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyalım. Kaselere aktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim. Arzuya göre üzerine bir miktar dereotu koyarak servis yapalım.
Not: Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »