Dağınık Kurabiye


MALZEMELER
2 adet yumurta
250 gr fındık
250 gr margarin
6 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Margarini hafif ılıtın, iki adet yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve kabartma tozu ile bir kapta elinizle ezip, yumuşatın. Un ilave edin, yoğurup hamur yapın. Yumurta iriliğnde hamur parçaları kopartıp, önce yumurta akına, ardından dövülmüş fındığa batırın ve yağladığınız bir tepsiye dizin. Kurabiyelerin altı ve üstü kızarana dek pişirin.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Dallas Köftesi


MALZEMELER
250 gr. tavuk kıyması
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 paket üç renkli makarna
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün. Eritilmiş margarini makarnaya ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarmısak, karabiber ve tuzu elinize yapışmayana kadar yoğurun. Kıymadan yassı büyük bir köfte yapıp galeta ununa bulayın. Köfteyi sıvıyağda kısık ateşte kızartın. Makarnayı servis tabağına alıp üstüne köfteyi koyun. Mayonez ve ketçapla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dalmaçyalı Puding


MALZEMELER
6 su bardağı süt
20 adet cici bebe bisküvi
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI
Tencereye 1 bardak süt, kakao, tozşeker, vanilya, nişasta ve yağı koyup pişirin. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin ve soğuyana kadar mikserde çırpın.
Tavada tereyağını eritin. İrmiği pembeleşene kadar kavurun. Un, tozşeker, süt ve yumurta sarısını ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağ koyup eriyene kadar çırpın. Büyük dikdörtgen bir cam tepsiye un serper gibi toz haline getirdiğiniz bebe bisküvisinin yarısını serpin. Pişmiş kremayı döküp dakika bekletin. Bisküvinin diğer yarısını üstüne serpiştirip gece buzdolabında bekletin. Servis yaparken hamur kalıbıyla şekil verin. Yarısına çikolatalı sostan sürün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dalyan Köfte


MALZEMELER
1 kilo az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
Bayatlatılmış yarım ekmek içi
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 çay fincanı un

HAZIRLANIŞI
Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Dalyan Köfte


MALZEMELER
1 kg köftelik kıyma
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 adet kuru soğan
3 dilim bayat ekmek
2 dilim havuç (ince doğranmış)
6-7 dal maydanoz
8 adet yumurta (4?ü haşlanmış)
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Kıyma buzdolabında beklerken, havuçların üstünü kazıyıp, yıkayın ve bütün olarak haşlayın. Bu arada yumurtaları da katı olarak haşlayın (8 dakika yeterli). Sonra ekmek dilimlerini ıslatıp, iyice sıkın. Soğanı incecik kıyın ve hepsini büyük bir kaseye alın. Maydanozları bol suyla yıkayıp, kalın saplarını ayırın ve ince kıyarak kaseye ekleyin. İki yumurtanın akını ayırıp, diğer 2 yumurtayla birlikte kıymalı harca katın. Tuzunu, karabiberini ekip, iyice yoğurun. Süzdüğünüz bezelyeleri karışıma ekleyip, hafifçe yoğurarak, her tarafa eşit olarak dağılımını sağlayın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Üzerine iyice yoğurduğunuz kıymayı alın. Ellerinizi ıslatarak kıymayı iki santimetre kalınlığında dikdörtgen biçiminde yayın. Tam ortadan boylamasına haşlanmış havuçları yerleştirin. Üzerine bütün olarak soyduğunuz yumurtaları, yine boylamasına dizin. Yanlardaki kıymayı üzerine uç uca gelecek biçimde kapatın. Birleşme yerlerini elinizle kaynaştırın ve bu bölümü çevirerek alta getirin. Köpürttüğünüz yumurta aklarını rulonun üstte kalan bütün yüzeyine sürün. Birkaç yerine fındık kadar tereyağı koyup, 170 derecede ısıttığınız fırında, köfte kızarıncaya dek (yaklaşık 45-50 dakika) pişirin. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/26] 1 2 3 4 5 Sonraki