Jambonlu, Domatesli Makarna


MALZEMELER
1 paket domatesli makarna
8 dilim jambon
1 adet Arnavut biberi
2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 8 dakika haşladıktan sonra süzün.
Jambonları margarinle kızartıp karabiber atın ve bekletin. Domates püresini makarnaya ilave edin. 2-3 dakika karıştırıp jambonları ekleyin.
Servis yaparken üzerine Arnavut biberini incecik kıyın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Jambonlu Enginar (Alcachofas Com Jamon)


MALZEMELER
5-6 adet ayıklanmış enginar
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı tuz
10-12 dilim herhangi bir cins janbon (jamon serrano)
1 adet büyük boy kuru soğan (ince yemeklik doğranmış)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı konserve bezelye (ya da haşlanmış bezelye)
Ayrıca: 1 çay kaşığı tuz ve 2 adet haşlanmış katı yumurta

HAZIRLANIŞI
Önce enginarları dörde bölelim ve üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle bir tencereye yerleştirip, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. İçine enginarlar kararmasın diye limon suyunu ve tuzunu da ekleyip, haşlanmaya bırakalım. En fazla 20-25 dakika sonra pişip, iyice yumuşayan enginarları süzüp, bir kenarda beklemeye alalım. Bu arada geniş bir tavaya zeytinyağını koyup, ince kıyılmış soğanları ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üzerine küp küp yani kuşbaşı et formunda doğranmış salamları katalım ve 1-2 dakika daha birlikte soteleyelim. Şimdi de haşlanmış ya da konserve bezelyeyle beraber haşlanmış enginarları ekleyip, şöyle 2-3 dakika karıştıralım ve altını söndürelim. Tuzunu serpiştirip, servis tabağına alalım. Yanına dilimlenmiş katı yumurtayla süs yapıp servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Jambonlu Kanepe


MALZEMELER
6 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
6 adet kornişon
6 dilim jambon
60 gr tereyağ

HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir kapta macun kıvamına gelinceye dek çırpın. Sonra hardal katıp iyice yedirin. Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkartın ve her birini dört parçaya bölüp, hardallı tereyağı üzerlerine sürün. Jambonları dört parçaya bölüp dilimlerin üzerine yerleştirin. Kornişonları halka halka doğrayıp jambonların üzerine yerleştirildikten sonra kanapeleri servis tabağına yerleştirip, servis yapın.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Jambonlu makarna sosu


MALZEMELER
150 gram dana jambonu
1 orta boy kavanoz konserve mantar
2 kutu sıvı kremşanti

HAZIRLANIŞI
Dilimlenmiş jambonları 0.5 santimetre eninde ince şeritler halinde kesin. Mantarları yeteri kadar suyla sertliklerini kaybedecek kadar haşlayın, sudan çıkarıp ince ince dilimleyin. Büyük bir kapta jambonları, mantarları ve krem şantiyi karıştırın, yeterince tuz ekleyin.
Hazırlamış olduğunuz makarnanızla karıştırın ve servis yapın.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Jambonlu Pappardelli


MALZEMELER
1 paket pappardelli makarna
10 dilim jambon
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 yemeke kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kaynayan tuzlu suya makarnayı koyup, 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tavada tereyağını eritin, jambon, krema, karabiber ve tuz koyup soteleyin. Makarnaya ekleyip karıştırın. Bekletmeden servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/3] 1 2 3 Sonraki