Raciv Usulü Tavuk Masala


MALZEMELER
8 adet orta boy tavuk göğsü

Terbiye Sosu İçin;
4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yemeğin Diğer Malzemeleri;
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kurkuma (kırmızı renkli bir Hint baharatı)
2 su bardağı doğranmış domates

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, derin ve yayvan bir kabın içinde terbiye sosumuz için gerekli olan malzemelerimizi karıştıralım ve tavuk göğüslerini bu sosun içine atıp, bekletelim.
Bu sırada derin ve geniş bir tencereye ayçiçek yağını, soğan ve sarmısakla beraber koyalım, bu arada ocağımızı da yakmış olacağız. Ve hemen içine tüm baharatları ekleyerek, 5 ila 7 dakika kadar kavuralım.
Terbiye sosunun içinde beklettiğimiz tavuk göğüslerini alıp, tencerenin içine yerleştirelim ve son olarakta doğranmış domatesleri ilave edelim.
Tencerenin kapağı kapatalım, orta harlı ateşte 10-12 dakika daha pişirelim ve bir servis tabağına alalım.
Üzerine kişniş serperek, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ramazan Kıyması


MALZEMELER
500 gr orta yağlı kıyma
400 gr ince kıyılmış ıspanak
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates (kabukları soyulmuş doğranmış)
1 Büyük çentilmiş soğan
Üzeri için: 4 adet yumurta


HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. İçine kıymayı ilave edin. Salça ile domatesi birlikte pişirin. Maydanoz ve ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip ağzını kapatın.
Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta ekleyin. Kapağını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik)


MALZEMELER
540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
2 küçük muz, doğranmış
150 gr yoğurt
Birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yumurta beyazı


HAZIRLANIŞI
Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin. (Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin.
Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın. Büyük metal bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin.
Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun. Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz. Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın. Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın. Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz.
SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz. Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Razvaruşa


MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
100 gr margarin
1 su bardağı su

Şurup malzemesi :

4 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Reçelli Milföyler


MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
250 gr reçel (arzuya göre hangi reçel tercih edilirse)
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 220° ısıda ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğutun. Bu arada pudingi süt ile pişirin. Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun. Hemen ardından da hangi reçel tercih ediliyorsa ondan her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun. en son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/11] 1 2 3 4 5 Sonraki