Zahter Salatası


MALZEMELER
1 demet zahter (dağ kekiği)
2 adet domates
4 adet yeşil soğan
1 bardak yeşil zeytin
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Zahteri ayıklayıp saplarını ve sert kısımlarını atın. Suda yıkayıp kağıt havlu üstünde süzdürün.
Cam kaseye küçük küçük doğradığınız domatesleri koyup üstüne pul biber, zar şeklinde doğranmış soğanları ve yeşil zeytinleri dizin. Nar ekşisi, zeytinyağ ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Zahterleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zamlı Çemenli Arpa Şehriye Çorbası


MALZEMELER
2 adet orta boy domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı arpa şehriye
2 tatlı kaşığı toz çemen

HAZIRLANIŞI
Bir çorba tenceresine koyduğumuz yağ erir erimez unu katıp, 2-3 dakika kadar kavuralım. Hemen üzerine rende domatesleri ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım. Şimdi de üzerine suyu ekleyip, arasıra karıştırarak çorba suyunun kaynamasını bekleyelim. Arpa şehriyeyi kaynayan suyun içine aktararak pişmeye bırakalım. Şehriye yumuşayınca çorbanın altını kapatalım. Üzerine toz çemeni gezdirip, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zencefilli Cheesecake


MALZEMELER
100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 paket kakaolu bisküvi
4 paket tuzsuz krem beyaz peynir
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz zencefil

HAZIRLANIŞI
Önce bisküvileri bir mutfak robotunda çekelim ya da bir naylon torbanın içinde sert bir cisimle mesela sarmısak döveceğiyle iyice ezip, toz haline getirelim. Sonra bir yoğurma kabına aktarıp içine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip, hamur gibi yoğuralım. Eğer bisküvileri tam toparlayamazsanız yani yağ miktarı az gelirse 2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Bu arada kenarları en az 3 parmak yüksek kalıbımızı yine çok yumuşamış margarinle iyice yağlayalım. Bisküvi hamurumuzu buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletirsek daha rahat kalıbın dibine yayabiliriz. Ama kenarlarında en az iki parmak kadar kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim.
Şimdi artık cheese kekin iç harcını hazırlamaya başlayalım.
Yine derin ve geniş bir kabın içine krem beyaz peynirlerin hepsini boşaltalım. Pudra şekerini ve toz zencefili katıp, yumurtaları kırıp, iyice karıştıralım. Hatta mikserle karıştırırsanız çok daha pürüzsüz bir harç hazırlamış olursunuz.
Şimdi bu zencefilli harcı, dolaptan çıkardığımız bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Bir taraftan fırını 175 dereceye ayarlayıp, tam orta gözüne kekimizi koyalım ve en az 35-40 dakika kadar pişirelim. Fırından alıp, soğumasını bekleyip, buzdolabında en az 3-5 saat bekletelim. Cheese keki ne kadar çok dolapta bekletirseniz o kadar çok lezzet kazanır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zencefilli Elma Pastası (12 Dilim)


MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
10 Kahve Fincanı Un
40 gr Yaş Maya
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Tozşeker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kreması (Hazır ürün, küçük kutu)
IÇ MALZEME
750 gr Ekşi Elma
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
2 Kahve Fincanı Kıyılmış Şamfıstığı
40 gr Zencefil
AYRICA
Bir Miktar Un
Kabı Yağlamak İçin Yağ
50 gr Şeftali Jölesi
Pudraşekeri


HAZIRLANIŞI
Unu bir kaseye alıp ortasını çukurlaştırın. Mayayı ufalayıp yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle çukura koyun, bir miktar unla karıştırın. Üzerini kapatıp 30 dakika sıcak ortamda bekletin. Bekleme süresinin sonunda, kalan hamur malzemelerini de ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Zencefili bir bardak suyla kaynatıp suyunu saklayın. Sonra küçük küpler halinde doğrayın. Elmaları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Kararmaması için üzerine hemen limon suyu gezdirin. Bir kasede rendelenmiş elmaları hindistancevizi ve kıyılmış fındıkla karıştırın. Zencefilin içinde piştiği sudan 2 çorba kaşığı kadar alıp zencefille birlikte elmalı karışıma ilave edin.
Hamuru bir kez daha yoğurup unlanmış düz bir zeminde yarım cm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine iç malzemeyi yayın ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu 10 dilim çıkacak şekilde kesin. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Ruloları kesim yerleri üste gelecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp flrından çıkan pastanın üzerine sürün. Soğumasını bekleyip, kalıptan çıkarın. Servis yapmadan önce üzerine pudraşekeri serpin. Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçın veya çubuk tarçın da kullanabilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Zencefilli Kurabiye


MALZEMELER
1 bardak erimiş margarin
6 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 tane yumurtanın akı

HAZIRLANIŞI
Kabın içine oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şeker ve yarım bardak suyu koyun. Zencefille karıştırın. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur tutun. 30 dakika hamuru dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle inceltin. Kalıpla şekillendirip yağlanmış fırın kabına dizin. Üstüne yumurtanın akını sürüp cevizle süsleyin. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/16] 1 2 3 4 5 Sonraki