Nescafeli Parfe


MALZEMELER
3 çorba kaşığı nescafe
6 çorba kaşığı şeker
750 gr krem şanti
2 su bardağı süt
6 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi sütle hazırlayıp, buzdolabında bekletin. Yumurtalara şeker katıp, mikserle çırpın. Nescafeyi biraz suda eritin ve krem şanti ile karıştırıp, içine ince selefon kağıdı serdiğiniz bir kapta buzluğa koyun. 1-2 gün bekletin, üzerine çikolata sosu döküp, servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Neşeli Toplar


MALZEMELER
125 gr. margarin
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı toz fıstık
1 yemek kaşığı toz ceviz

HAZIRLANIŞI
Tencerede margarini eritin. İçine kakao ilave edip, süt ve şeker koyup, karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kapatın ve büyük bir kaseye alın. Kakaolu karışım soğumadan bisküvileri içine ufalayın. Sonra da yoğurun. 10 dakika bekletin. Küçük tabakların içine hindistan cevizi, toz fıstık ve ceviz koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Topların üçte birini hindistan cevizine bulayın. Kalan topların yarısını cevize, yarısını da fıstığa bulayın. Buzdolabında bekletip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nevzine / Gaziantep


MALZEMELER
Hamuru İçin;
1 paket margarin (125 gr. eritilip, ılıtılmış)
2-3 yemek kaşığı tahin
½ çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
500 gr. veya 5 su bardağı un

Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Derin bir kasede unu, kabartma tozunu, eritilip, ılıtılmış margarini, sıvıyağı, yumurta ve yoğurdu ayrıca tahini, dövülmüş cevizi karıştırarak yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Yağlanmış bir tepsiye bu yumuşak hamuru yayalım. Bir bıçak yardımıyla kare kare kesip, çatalla şekil verelim. 10 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırında, 45 dakika kadar pişirelim.
Tatlı soğuduktan sonra üzerine şerbeti sıcak olarak döküp, servise sunalım.
Beyza Özer/Manisa

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nis salatası


MALZEMELER
4 kişi için
1 kahve fincanı pirinç
2 adet dolmalık biber
1 küçük sivri biber
20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
3 adet haşlanmış yumurta
1 küçük kutu ton balığı
2 adet kabukları soyulmuş domates
az tuz
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tutam toz hardal
bir diş sarımsak


HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Nişasta Böreği


MALZEMELER
1 kg süt
1/2 litre su
4 adet yumurta
8 çorba kaşığı ev nişastası
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Malzemenin tümünü derin bir kaba koyun. Kek kıvamında çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp ocak üzerinde kısık ateşte ağır ağır pişirin. Altı piştikten sonra büyük tahta kevgirle çevirip, üstünü de pişirin. Bıçakla kesip servis yapın. Sade servis yapabileceğiniz gibi yanında bal veya reçel ile de servis yapabilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [5/9] Önceki 3 4 5 6 7 Sonraki