Narlı Turta


MALZEMELER
250 gr taze lor peyniri (veya labne peyniri)
1/2 paket tereyağı (veya margarin)
1 su bardağından biraz fazla un
2.5 çorbakaşığı mısır nişastası
6 çorbakaşığı tozşeker
1 adet çubuk vanilya
5 gram bira mayası
1 çorbakaşığı süt
250 gr çiğ krema
2 yumurta sarısı
1 adet limon
4 yumurta
2 adet nar
tuz

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Narları ayıklayıp tanelerini ayırın. Çubuk vanilyayı bir su bardağı suya atıp kaynatın. Kaynadıktan sonra vanilyayı çıkarın, ılınan vanilyalı suda nişastayı çözün. Bir kaba soğuk sütü koyarak icinde bir tutam tuz ile 10 gr tozşekeri eritin. Tuzlu-şekerli karışımı, mayayı ve unu mikserden geçirin. Azar azar karıştırırken 2 yumurtayı bir kerede katıp orta hızda 15 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında yumuşamış parça tereyağı veya margarini ekleyip hızlıca karıştırın.
Mısır nişastasını, kalan yumurtaları,peyniri, yumurta sarılarını, kalan tozşekeri, rendelenmiş limonkabuğunu, nar tanelerini ve bir tutam tuzu birlikte karıştırın. 60 gr eritilmiş tereyağı veya margarini ilave edip yeniden iyice karıstırın.
Hamuru yayın. 20-22 cm. capında, 4-5 cm. derinliğinde bir kek kaİıbını yağlayıp, kalıbın etrafını ve dibini hazırladığınız karışımla sıvayın. Narlı karışımla doldurun ve önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirdikten sontra çıkarın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Narlı Zeytin Salatası


MALZEMELER
2 adet nar
4 adet közlenmiş kırmızı biber
2 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Közlenmiş biberleri ince ince doğrayın. Narları soyup tanelerini ayıklayın. Cam kaseye kıyılmış maydanoz, közlenmiş biber, nar ve yeşil zeytinleri koyun.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine döküp salatayı karıştırın.

SOSUN TARİFİ
Limon suyu ve tuzu çatalla iyice çırpıp içine zeytinyağı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nazar Kurabiyesi


MALZEMELER
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
4 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabında margarin, tozşeker, kabartma tozu ve yumurta sarısını karıştırın. Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hamura ortasından serçe parmağınızla batırıp çukur açın. Fırın tepsisini yağlayıp sırayla dizin. Üstlerine yumurta akı sürün. 170 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nazlı Pastacıklar


MALZEMELER
1 paket milföy hamuru (6 adet)
1 paket krem şanti
1/2 çay bardağı süt
2 orta boy muz
100 gr pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Milföy hamurları iki eşit parçaya bölünerek 180 °C fırında renkleri kızarmayacak şekilde pişirilir. (Yani yaklaşık 5 dakika) Diğer tarafta muzlar yuvarlak yuvarlak dilimlenir. 1 paket krem şanti ile süt mikserde oldukça koyu kıvama getirilir. Hamurlar fırından alınır birkaç dakika soğumaya bırakıldıktan sonra her bir adet hamur, aralarından (katmerlerinden) ayrılır. Pudre şekerine bulanır. Aralarına önce krem şanti sürülür ev 3 adet muz dilimi dizilerek diğer katı kapatılır. Üzerlerine tekrar pudra şekeri gezdirilir, servis tabağına dizilir.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Nefis Bir Çilekli Tart


MALZEMELER
2 kahve fincanı pudra şekeri
6 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 çay bardağı un
1 adet yumurtanın beyazı

Üzeri için:
2 su bardağı hazır çiğ krema
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
Yarım kg. çilek (ayıklanmadan saplarıyla yıkanmış)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir kap içinde tereyağını iyice yumuşatıp, pudra şekeri ile karıştıralım. Yumurta akını da ekleyelim ve birbirine iyice yedirelim. Kulak memesi kıvamında hazırladığımız tart hamurunu en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Bu arada çileklerin saplarını çıkarmadan yıkayıp, hazır edelim.
Şimdi de önümüze 20-25 cm çapındaki tart kalıbını alalım. İçini iyice yağlayalım ve dinlenen hamurumuzu tezgahta merdane ile kalıp büyüklüğünde açalım. Sonra hamuru kalıbın içine, kenarlarını iki parmak yükselterek yerleştirelim. Bir çatalla 8-10 yerinden delikler açalım.
Artık tartımızı, 175 dereceye ayarladığımız fırında 30-35 dakika kadar pişirip, çıkaralım. Soğumasını beklerken, derin bir tasın içinde hazır çiğ krema ile krem şantiyi iyice karıştıralım.
Hazırladığımız bu kremayı soğumuş olan tartın üzerine yayalım.
Kremanın üzerini çileklerle dekoratif biçimde süsleyelim. En sonunda varsa çilek jölesi sürüp, servis yapalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/9] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki