Nane Soslu Kuzu Dilimleri veya Kuzu Cops

[Değiştir]

MALZEMELER
1 bütün kuzu sırtı (kemiksiz)
½ kg orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates (iri küp doğranmış)
3 adet yeşil sivri biber ve çarliston biber (3 parmak eninde doğranmış)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuzu sırtını bir et döveceğiyle döverek, yarım cm. kalınlığında olacak şekilde inceltelim. Tuz ve karabiberle her tarafını iyice ovarak lezzetlendirelim.
Bir taraftan da derin bir karıştırma kabının içine; kıymayı koyarak yeteri kadar tuz ve karabiber ilavesiyle köfte gibi sıkıca yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı, dövülen etin üzerine iyice yayalım. Sonra bir ucundan sararak rulo yapalım. Sardığımız eti bir naylon poşete tekrar sarıp, buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Bekletilen eti, 2 cm veya 1 parmak kalınlığında dikkatlice dilimleyelim.
Öte yandan bir şişe, dilimlenmiş eti, domatesi, biberi, tekrar eti, domates, biberi sırasıyla geçirerek yerleştirelim.
Hazırladığımız şişleri ızgarada önlü arkalı pişirelim. Pişen et ve sebzeleri tabaklara sıyırıp, üzerine aşağıda tarifi verilen nane sosunu gezdirip, servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Öncelikle derin bir tencereye toz şekerimizi koyup, orta ısıda, iyice eriyip, rengi kahverengi oluncaya kadar, ara sıra karıştırarak yakalım.
Başka bir kasede ise unu tavuk suyunda ezelim. Tenceredeki yanmış şekerin üzerine devamlı karıştırarak aktaralım. Sos kaynamaya başlayınca, tuz, karabiber ve naneyi ekleyerek bir kez karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Artık hazır olan sosu, et ve sebze karışımımızın üzerin gezdirip, servis yapabiliriz.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »