Naneli Çilek Bombası (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 adet tost ekmeği
500 gr. çilek
4 yaprak jelatin
5 adet portakal
1,5 su bardağı pudra şekeri
10 sap taze nane


HAZIRLANIŞI
Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Portakalların suyunu sıkıp pudra şekeri ile karıştırın. Portakal suyunu hafifçe ısıttıktan sonra, erittiğiniz jelatin yapraklarını ekleyip karıştırın.
Çilekleri ayıklayıp halka şeklinde doğrayın. 4 - 5 adet nane yaprağını dekor için ayırdıktan sonra, kalan yaprakları ince kıyın.
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin.
Köşeli derin bir kabın içine ayırdığınız nane yapraklarını dizin. Üzerine çilekleri dizip, jelatinli karışımdan yayın.
Çileklerin üzerine ekmek dilimlerini yerleştirin. Üzerine tekrar bir kat çilek dizip, ince kıyılmış nane yapraklarıyla kaplayın. Bir miktar portakal suyu döküp hafifçe bastırın. Üzerini ekmek dilimleriyle kapatın.
Kabın üzerini streç filmle kaplayıp 3-4 saat buzdolabında bekletin. Kabı ters çevirerek tatlıyı çıkarın, dilimleyerek servis yapın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Naneli Köfte (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Küçük Soğan
2-3 Dilim Bayat Ekmek İçi
1/2 Kg Kıyma
2 ÇorbaKaşığı Kurunane
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Salça
Yeterince Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın.
2 çorba kaşığı sıvıyağda salçayı ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pişirin.(tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmalı)
Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Napoliten Sos


MALZEMELER
3/4 su bardağı domates salçası
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kahve fincanı un
3 su bardağı et suyu
100 gr margarin
2 baş soğan
tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte karıştırıp, kavurduktan sonra et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını örtüp yarım saat kadar pişirin. Sonra pişince, süzgeçten geçirin ve soğan posasını atın. Süzdüğünüz malzemeyi şekerle birlikte boza kıvamına gelinceye dek, tencerenin kapağını kapatmadan kaynatın. Karışım kıvama geldiğinde domates salçasını ilave edin, bir defa karıştırın ve ateşten alın.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Napoliten Sos


MALZEMELER
1 su bardağı doğranmış domates
3 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Tüm malzemelerimizi beraberce pişirelim. Sonra da haşlanan makarnayla karıştıralım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nar Şurubu


MALZEMELER
4 adet ekşi nar
1/2 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Narları taneleyin ve ince zarlarından tamamen ayırın. Tanelediğiniz narları bir kabın içinde iyice ezip suyunu çıkarın ve süzün. Bu şekilde bir süre bekletin. Sonra bir kaba alın, bu kapta şekeri eritin ve şurubu bardaklara boşaltıp, servis yapın.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/9] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki