Nane Yaprakli Limonata-1

[Değiştir]

MALZEMELER
1. Yöntem:
6 adet orta boy limon
3 su bardağı toz şeker
10 su bardağı ılık su
7-8 adet taze nane yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hiçbir zaman hayır diyemiyeceğim kadar tanıdık, bildik ve bir o kadarda nostaljik bir içecek. Özünde limon+su+şeker gibi olsa da, en önemli püf noktası, yapılış yönteminin oldukça zahmetli oluşundadır.

Sizlere iki yöntem önereceğim. İkisi de çok iyi sonuç veriyor. Seçim size kalmış.

Yine derin ve büyük bir sürahinin içine toz şekeri koyalım. Üzerine ılık suyu ekleyip, şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Öte yandan limonları iyice yıkayıp, kuşbaşı et gibi dilimleyelim. Sonra da bu limonları kabuklarıyla beraber bir robotun içine atıp, en az 4-5 dakika kadar, limonlar iyice püre oluncaya değin çekelim. Daha sonra bu karışımı ister bir tülbentle isterseniz sıkça örülmüş bir tel süzgeçte süzelim. Süzgeçten süzülen sulu kısmı sürahinin içine boşaltarak tekrar iyice karıştıralım. Artık taze nane yapraklarını ince ince doğrayıp ekleyerek yine karıştırın. Isterseniz şimdiden bir tadına bakın. Şekeri fazlaysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz. Ama hemen buzdolabına yerleştirin. Soğuk soğuk ikram edin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »