[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet büyük boy levrek (fileto edilmiş)
4-5 yaprak ıspanak (çok ince kıyılmış)
2 adet kırmızı dolmalık biberi de çok ince kıyılmış
6-7 adet iri pazı yaprağı
HAZIRLANIŞI
İlk olarak, fileto levreğimizi tuz ve karabiberle lezzetlendirelim ve blenderdan çekip, kıyma haline getirelim. Kıyma haline getirdiğimiz levreği de üçe ayıralım.
Şimdi üçe ayırdığımız levrek kıymasının birinci parçasını çok ince kıydığımız çiğ ıspanakla karıştırıp, bir kapta bekletelim.
İkinci parça levrek kıymasını da yine incecik doğranmış kırmızı biberle karıştırıp, bir başka kapta bekletelim.
Üçüncü parça levrek kıymasına ise hiçbir şey katmadan bırakalım.
Şimdi önümüze fırın tepsisini alalım ve sapları kesilmiş pazı yapraklarını tepsinin üzerine yan yana, uçlarını da üst üste bindirerek yayalım.
Üzerine hiçbir şey katılmamış levrek kıymasını, bir kaşık yardımıyla 10-15 cm genişliğinde yayalım. Üzerine ıspanaklı levrek kıymasını yerleştirip, onun üstüne de kırmızı biberli levrek kıymasını yayalım.
Sonra en alttaki pazı yapraklarını en üste kapatıp, dikdörtgen bir kek büyüklüğünü elde edelim.
1 su bardağı su ekleyerek fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, soğuyunca dilimleyelim. Üzerine ?Beyaz Sos? dökelim. Servise sunalım.
SOSUN TARİFİUfak bir tencereye süt ve kremayı koyalım ve orta ısılı ateşin üzerine oturtup, kaynamaya bırakalım. Et suyu veya tavuk suyu tabletini, tuz ve karabiberini de ekleyelim. Kaynamaya başlayınca, içinden aldığımız 2 yemek kaşığı kadar sıcak karışımla unu bir ufak tasın içinde ezelim ve bu ılık unlu karışımı tekrar tencerenin içine aktaralım. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirelim. Sonra altını kapatalım ve sıcak olarak balık dilimlerinin üzerine gezdirip servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »