[Değiştir]
MALZEMELER
8 adet orta boy tavuk göğsü
Terbiye Sosu İçin;
4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yemeğin Diğer Malzemeleri;
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kurkuma (kırmızı renkli bir Hint baharatı)
2 su bardağı doğranmış domates
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, derin ve yayvan bir kabın içinde terbiye sosumuz için gerekli olan malzemelerimizi karıştıralım ve tavuk göğüslerini bu sosun içine atıp, bekletelim.
Bu sırada derin ve geniş bir tencereye ayçiçek yağını, soğan ve sarmısakla beraber koyalım, bu arada ocağımızı da yakmış olacağız. Ve hemen içine tüm baharatları ekleyerek, 5 ila 7 dakika kadar kavuralım.
Terbiye sosunun içinde beklettiğimiz tavuk göğüslerini alıp, tencerenin içine yerleştirelim ve son olarakta doğranmış domatesleri ilave edelim.
Tencerenin kapağı kapatalım, orta harlı ateşte 10-12 dakika daha pişirelim ve bir servis tabağına alalım.
Üzerine kişniş serperek, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »