[Değiştir]
MALZEMELER
2 kahve fincanı pudra şekeri
6 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 çay bardağı un
1 adet yumurtanın beyazı
Üzeri için:
2 su bardağı hazır çiğ krema
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
Yarım kg. çilek (ayıklanmadan saplarıyla yıkanmış)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir kap içinde tereyağını iyice yumuşatıp, pudra şekeri ile karıştıralım. Yumurta akını da ekleyelim ve birbirine iyice yedirelim. Kulak memesi kıvamında hazırladığımız tart hamurunu en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Bu arada çileklerin saplarını çıkarmadan yıkayıp, hazır edelim.
Şimdi de önümüze 20-25 cm çapındaki tart kalıbını alalım. İçini iyice yağlayalım ve dinlenen hamurumuzu tezgahta merdane ile kalıp büyüklüğünde açalım. Sonra hamuru kalıbın içine, kenarlarını iki parmak yükselterek yerleştirelim. Bir çatalla 8-10 yerinden delikler açalım.
Artık tartımızı, 175 dereceye ayarladığımız fırında 30-35 dakika kadar pişirip, çıkaralım. Soğumasını beklerken, derin bir tasın içinde hazır çiğ krema ile krem şantiyi iyice karıştıralım.
Hazırladığımız bu kremayı soğumuş olan tartın üzerine yayalım.
Kremanın üzerini çileklerle dekoratif biçimde süsleyelim. En sonunda varsa çilek jölesi sürüp, servis yapalım.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »