Makarnalı Soğuk Tavuk


MALZEMELER
1 adet tavuk
1 paket makarna
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin.
Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın.
Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve tuzu koyup karıştırın.
Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin. Karışımın yarısını ayırın.
Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin. Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın. Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Makarnaya Rokfor Sos


MALZEMELER
Rendelenmiş rokfor peyniri (peynirin miktarını siz belirleyin)
2 kahve fincanı hazır krema
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

HAZIRLANIŞI
Eritilmiş tereyağının içine krema ve sütü ekleyelim. Rendelenmiş rokfor peynirini de hemen katalım ve 5-6 dakika sos hafifçe koyulaşana kadar ocakta tutalım.
Sonra da bu sosu süzdürülmüş sıcak makarnayla karıştırıp servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Makedonya Yahnisi


MALZEMELER
1 kg iri parçalanmış kemiksiz kuzu eti
3 baş kuru soğan (iri doğranmış)
5 diş sarmısak
5 adet çarliston biber (iri doğranmış)
5-6 adet kuru defne yaprağı
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı kırmızı şarap
1 su bardağı sıcak su
7-8 yaprak kalın doğranmış marul
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye zeytinyağı koyalım ve etleri ilave ederek, kavurmaya başlayalım.
Etlerin rengi dönünce, soğan, sarmısak ve biberler ilave edip 7-8 dakika daha pişirelim.
Etin üzerine defne yaprakları, tuz, karabiberi ekleyelim ve kırmızı şarabı da aktararak birkaç dakika daha soteleme işlemine devam edelim.
En son aşamada ise içine, doğranmış marulları ve 1 su bardağı sıcak su ilave ederek, tencerenin altını kısalım. 10-15 dakika kadar etlerin iyice yumuşamasını bekleyelim, ocağı söndürüp, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Maklube


MALZEMELER
1 bütün tavuk
2 adet patates
2 adet patlıcan
1 su bardağı pirinç
kızartmak için sıvıyağ
yeterli miktarda tuz

HAZIRLANIŞI
Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın. Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin, bu arada haşlanmış olan tavuğu küçük parçalara bölün. Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın.Pişirilecek tencerenin teflon olması şart. Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin. En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın. Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Maklube


MALZEMELER
1 kg kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet salatalık
250 gr yoğurt

HAZIRLANIŞI
Et bir tencerede güzelce kavrulur. Büyük bir tencerenin dibine soğan ve havuç döşenir. Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar soğan ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/66] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki