[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 paket makarna
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin.
Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın.
Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve tuzu koyup karıştırın.
Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin. Karışımın yarısını ayırın.
Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin. Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın. Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »