Maklube (4 Kişilik)


MALZEMELER
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)


HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Maksim Gazino Pastası


MALZEMELER
Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

Kreması için:
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı toz şeker
1 adet muz
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

HAZIRLANIŞI
Mikserde 1 paket krem şanti ve sütü çırpıp buzdolabında bekletin.
Küçük bir tencereye süt, un ve toz şeker koyup karıştırarak pişirin. Hazırladığınız karışımı soğuduktan sonra miksere koyun. Krem şantiyi ekleyip çırpın.
Mikserde yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ, süt, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Keki soğuması için bekletip soğuk sütle ıslatın. Kekin arasına dilimlenmiş muz koyup bir sıra krem şanti sürün. Kekin her tarafını krem şantiyle kaplayın. Renkli şekerlemelerle süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Malhıta Çorbası / Kahramanmaraş - Elbistan


MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 su bardağı barbunya fasulye (veya kuru fasulye)
1 su bardağı dövme (yani aşurelik buğday)

Çorbanın Sosu İçin;
3 adet orta büyüklükte kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kurutulmuş tarhun otu
Arzuya göre sadece domates salçası kullanabilirsiniz. Ama bizim önerimiz, 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı da biber salçası

HAZIRLANIŞI
Nohut, barbunya fasulye ve dövme bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda soğuk su ile ıslatılır. Sonra bir tencereye hepsinin üzerine çıkacak kadar su koyularak nohut, barbunya ve dövme, birlikte ilave edilip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Diğer bir tarafta, bir tavaya sıvıyağ koyulur. Halka şeklinde veya daha küçük doğranmış soğanlar içine katılarak sarartılır. Karışık salçası eklenir, baharatlar da ilave edilerek, 4-5 dakika pişirilir. Daha sonra bu salçalı sos, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir. 10 dakika daha birlikte kaynatılır ve iyice özleştirilir. Altı söndürülüp, sıcak olarak servis yapılır.
Fatma Kıllı/Adana

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Malta Köşkü


MALZEMELER
10 kişilik
10 adet Malta Eriği
1 kg süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
6 adet kakaolu bisküvi
100 gr margarin
vanilya
sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 çorba kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI
Erikleri cam kaseye yerleştirin. Başka bir kapta da irmik, süt, vanilya, margarin ve şekeri kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra bu karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin. Sos malzemesi için suyla nişastayı eritin. Kakao ve süt ekleyin, koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos ılınınca pastanın üzerinde gezdirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Malta Köşkü (10 Kişilik)


MALZEMELER
10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1.5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 1.5 Çorba Kaşığı Kakao


HAZIRLANIŞI
Cam kaseye erikleri yerleştirin. Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.
Sos malzemesi için su ile niastayı eritin. Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.
NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz. Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz. Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [5/66] Önceki 3 4 5 6 7 Sonraki