[Değiştir]
MALZEMELER
1 kg iri parçalanmış kemiksiz kuzu eti
3 baş kuru soğan (iri doğranmış)
5 diş sarmısak
5 adet çarliston biber (iri doğranmış)
5-6 adet kuru defne yaprağı
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı kırmızı şarap
1 su bardağı sıcak su
7-8 yaprak kalın doğranmış marul
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye zeytinyağı koyalım ve etleri ilave ederek, kavurmaya başlayalım.
Etlerin rengi dönünce, soğan, sarmısak ve biberler ilave edip 7-8 dakika daha pişirelim.
Etin üzerine defne yaprakları, tuz, karabiberi ekleyelim ve kırmızı şarabı da aktararak birkaç dakika daha soteleme işlemine devam edelim.
En son aşamada ise içine, doğranmış marulları ve 1 su bardağı sıcak su ilave ederek, tencerenin altını kısalım. 10-15 dakika kadar etlerin iyice yumuşamasını bekleyelim, ocağı söndürüp, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »