Makarna Isabella


MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti
1 paket fiyonk makarna
3 adet kurutulmuş domates
3 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet kabak
1 adet havuç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Kuru domatesi ılık suda bekletin.
Kabakları halka şeklinde doğrayın. 4 dakika haşlayıp süzün.
Tavuğu iri kuşbaşı şeklinde doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. Zar şeklinde doğranmış soğan, ince doğranmış kuru domates, rendelenmiş havuç, karabiber, tuz ve küçük küçük doğranmış domates koyun. Sosu 15 dakika pişirip tavuk göğüs etini ekleyip 10 dakika daha pişirin.
1 yemek kaşığı sıvıyağda makarna ve kabağı soteleyin. Üstüne tavuklu sosu gezdirin. Biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Makarna Kızartma


MALZEMELER
300 gr haşlanmış makarna
2 yumurta
4-5 dilim domates
4-5 dilim dil peyniri

HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra buna haşlanmış makarnaları ilave edin. Tavada yağı iyice kızdırım, makarnaları içine boşattın. Arada bir makamalann yapışmaması için tavayı hareket ettirerek, 10 dakika kadar harlı ateşte her iki tarafını da kızartın. Dilimlenmiş domates ve diI peyniri ile süsleyerek servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Makarna Oristana


MALZEMELER
1 paket Talyatelle makarna
7-8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı toz safran
2 su bardağı rende taze kaşar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Makarnayı mutlaka et suyunda haşlamanız gerekiyor. Tavuk veya diğer et sularından herhangi biri olabilir. Su kaynarken içine safranı tuz ve karabiberle beraber zeytinyağını da ekleyip, şöyle bir karıştıralım. İyice kaynayan suyun içine talyatelle makarnasını karıştırarak aktaralım. Ara sıra, makarnaları birbirine yapışmasın diye yine karıştıralım. Yaklaşık 9-10 dakika sonra da altını söndürelim, ama suyunu süzdürmeyelim. Sıcakken içine rende taze kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım. Sonrada fırına dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy bir fırın kabının içine sulu, peynirli makarnanın hepsini boşaltalım. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağını gezdirelim.
Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim.
Sonra hemen fırından alıp, sıcak olarak servise sunalım.
Üzerine kırmızı toz biber de gezdirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Makarna salatası


MALZEMELER
1/2 paket makarna
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
8 adet küçük salatalık turşusu
5 adet sosis
küçük kutu konserve havuç
küçük kutu konserve mısır
küçük kutu konserve bezelye
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 demet dere otu
100 gr. yeşil zeytin
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Makarnaları haşlayın. Sosisleri, salatalık turşularını, maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Zeytin çekirdeklerini çıkartın ve onları da doğrayın. Bütün malzemeleri bir kaba boşaltın ve karıştırın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Makarna salatası


MALZEMELER
1/2 paket küçük yüksük makarna
salatalık turşusu
garnitür bezelye
1 demet dereotu
6 adet sosis
6 kaşık mayonez.
2 kg. yoğurt
1 limon suyu
sarımsak

HAZIRLANIŞI
Makarna ve sosisi haşlayın. Sosisleri küp şeklinde doğrayın. Dereotu hariç tüm malzemeleri karıştırın. Üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/66] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki