Gazpacho Çorbası (Soğuk Sebze Çorbası)


MALZEMELER
5 adet orta boy domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranacak)
2 adet orta boy salatalık (kabukları soyulup kuşbaşı doğranacak)
1 adet orta boy kuru soğan (soyulup, irice dilimlenecek)
1 adet kırmızı dolmalık biber (tohumları ayıklanıp, sapı kesilip, irice doğranacak)
3 diş sarmısak
4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi tercih edilir)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için:
Küp şeklinde doğranıp, yağda kızartılmış ?kruton? ekmek. İstenirse ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Önce iri doğranmış tüm sebzeleri, sarmısak ve bayat ekmek içini bir mutfak robotu veya blendera aktarıp, 2-3 dakika kadar çekelim. Böylece püre haline gelen sebze ve ekmekleri bir çorba tenceresine boşaltalım. Üzerine su, tuz ve karabiberle birlikte sirkeyi de ilave edelim ve iyice karıştıralım. Sonra da 1 çay bardağı su ile ezilmiş salçayla beraber zeytinyağını da ekleyelim. Böylece çorbayı hazırlamış olduk. Ama malzemelerin birbirine iyice karışması içinde çok iyi karıştırmanız gerekir. En sonunda üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servise sunabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Gazpacho salatası


MALZEMELER
125 gr. Amerikan Pirinci
2 büyük domates (dilimler halinde doğranmış)
100 gr. Taze mantar
1/4 ince kesilmiş yeşil biber
1/4 ince şeritler halinde dilimlenmiş kırmızı biber
1 adet doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış sarımsak
1/4 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı karabiber,
Marul yaprakları (süslemesi için)

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, domates, mantar, yeşil biber, soğan ve maydanozu büyük bir kaseye alın. Ayrı bir kabın içinde, yağ, sirke, sarmısak, kekik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı pirinç harcının üzerine ilave edin ve yavaşça harmanlayın. Marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(4 kişilik)

Her servis 169 kalori, 3 gr protein, 7 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 0 miligram kolesterol ve 226 miligram sodyum içerir.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Geleneksel İspanyol Omleti(Tortilla Paısana)


MALZEMELER
4-5 adet orta boy patates (tavla zarı formunda küp doğranmış)
2 adet orta boy kuru soğan (tavla zarı formunda küp doğranmış)
100 gr yeşil fasulye (bir parmak eninde doğranmış)
2 adet soyulmuş sosis (tavla zarı formunda, küp doğranmış)
5-6 dilim jambon (küp küp doğranmış)
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
6-7 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Patates ve soğanları soyduktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayalım.
Öte yandan 20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyarak kızdıralım, kızınca soğan ve patatesleri ekleyip, karıştırarak kızartalım.
Bir taraftan da ayıklanmış ve bir parmak eninde doğranmış yeşil fasulyelerle bezelyeleri kaynayan suyun içinde 8-10 dakika haşlayıp, süzdürelim.
Bu arada tavada kızarıp, iyice yumuşayan patates ve soğan karışımının üzerine tavla zarı doğranmış sosis ve jambonları ilave edip, 1-2 dakika kadar soteleyelim. Hiç vakit kaybetmeden haşlanan fasulye ve bezelyeleri üzerine aktaralım.
Bir taraftan da derin bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpalım, tuzu da ekleyip, tavadaki karışımın üzerine aktaralım. Omletin iyice toparlanmaya başlamasıyla beraber, bir tepsi ya da kapak yardımıyla diğer yüzünü çevirip, her iki tarafını da kızartalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Gelin Ayten?in Köfteli Kabağı


MALZEMELER
5 dilim bal kabağı

Köfte harcı için;
Yarım kilo yağsız kıyma
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı kuru reyhan veya kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan bal kabağı dilimlerini iri kuşbaşı et şeklinde doğrayın. Kuşbaşı doğranmış bal kabaklarının yarısını bir tencerinin altına serin. Bir başka kabın içinde kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, tuz ve karabiberi tıpkı köfte hamuru gibi birlikte yoğurarak, misket şeklinde yuvarlak köfteler yapın.
Tenceredeki kabağın üzerine reyhanlı yuvarlak köfteleri dizin. Üzerine ayrılan kuşbaşı kabakları tekrar dizip, en üste şekeri serpin. Suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Kabaklar iyice yumuşadığında altını söndürüp, dinlenmeye bırakın. Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz kuru reyhan serpiştirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Gelin Bohçası (10 Kişilik)


MALZEMELER
1 Kg Baklavalık Un
3 Adet Yumurta
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Su
1/2 Kg Nişasta
400 gr Tereyağı
2,5 Su Bardağı Antepfıstığı
Kaymak
Şerbeti İçin:
1 Kg Şeker
3.5 Su Bardağı Su


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba unu eleyin.Üzerine yumurtaları kırın.Tuzu ve suyu ekleyin.Sert bir hamur olana dek yoğurun.Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bekletin.
Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün.Üzerine nişasta serpin.Hamurları yassı hale getirin.Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın.Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.
Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine,aralarına eritilmiş tereyağı sürerek,üst üste dizin.8 cm çapında kareler kesin.Karelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun.Karenin dört ucunu üstte birleştirerek,sıkıştırın.Yağlanmış tepsiye dizin.
Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.Fazla yağı eğerek boşaltın.Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın.Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak sıcak dökün.Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/14] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki