[Değiştir]
MALZEMELER
5 adet orta boy domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranacak)
2 adet orta boy salatalık (kabukları soyulup kuşbaşı doğranacak)
1 adet orta boy kuru soğan (soyulup, irice dilimlenecek)
1 adet kırmızı dolmalık biber (tohumları ayıklanıp, sapı kesilip, irice doğranacak)
3 diş sarmısak
4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi tercih edilir)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
Küp şeklinde doğranıp, yağda kızartılmış ?kruton? ekmek. İstenirse ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce iri doğranmış tüm sebzeleri, sarmısak ve bayat ekmek içini bir mutfak robotu veya blendera aktarıp, 2-3 dakika kadar çekelim. Böylece püre haline gelen sebze ve ekmekleri bir çorba tenceresine boşaltalım. Üzerine su, tuz ve karabiberle birlikte sirkeyi de ilave edelim ve iyice karıştıralım. Sonra da 1 çay bardağı su ile ezilmiş salçayla beraber zeytinyağını da ekleyelim. Böylece çorbayı hazırlamış olduk. Ama malzemelerin birbirine iyice karışması içinde çok iyi karıştırmanız gerekir. En sonunda üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servise sunabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »