Gelin Ayten?in Köfteli Kabağı

[Değiştir]

MALZEMELER
5 dilim bal kabağı

Köfte harcı için;
Yarım kilo yağsız kıyma
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı ince bulgur
1 yemek kaşığı kuru reyhan veya kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan bal kabağı dilimlerini iri kuşbaşı et şeklinde doğrayın. Kuşbaşı doğranmış bal kabaklarının yarısını bir tencerinin altına serin. Bir başka kabın içinde kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, tuz ve karabiberi tıpkı köfte hamuru gibi birlikte yoğurarak, misket şeklinde yuvarlak köfteler yapın.
Tenceredeki kabağın üzerine reyhanlı yuvarlak köfteleri dizin. Üzerine ayrılan kuşbaşı kabakları tekrar dizip, en üste şekeri serpin. Suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Kabaklar iyice yumuşadığında altını söndürüp, dinlenmeye bırakın. Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz kuru reyhan serpiştirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »