MALZEMELER
1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.
Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip, servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamur İçin:1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu
HAZIRLANIŞI
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın.
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin.Hamuru servis tabağına alın.Üzerine malzemeyi yayın.
Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet için; toz şekerle suyu tencereye koyup karıştıralım. Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım.
Daha sonra derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğuralım.
Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim.
Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayalım ve baklava dilimi formunda keselim. Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelim ve sonra da servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet közlenmiş patlıcan (orta boy kemer ya da topak patlıcan)
4 adet közlenmiş çarliston biber
2 adet orta boy domates
1 adet limonun suyu
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarmısak (dövülmüş)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberi ince ince kıyalım.
Domatesi küp küp, tavla zarı formunda doğrayalım.
Öte yandan derin bir kasede yoğurt, dövülmüş sarmısak, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırıp, bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Böylece bir sos elde etmiş olacağız.
Elde ettiğimiz bu sosun içine, yukarda kıydığımız ve doğradığımız tüm sebzeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Bir servis tabağına aktaralım ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
¼ ölçü votka
3 adet buz
¼ ölçü soda
½ portakal suyu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze nane
Varsa 7-8 adet kiraz
HAZIRLANIŞI
Uzun bir bardak veya çalkalayıcının içine votka ile beraber buzları da ekleyin. Soda, portakal suyu ve pudra şekerini ilave edip, sallamaya başlayın. Sonra bir bardağa boşaltıp, içine taze naneleri ve varsa kiraz tanelerini koyup servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »