Gençlik Kebabı


MALZEMELER
4 adet biftek
4 adet patates
6 adet kırmızı çarliston biber
6 adet yeşil çarliston biber
4 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı hardal
Karabiber
Tuz

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Patatesleri suda bekletin. Bu arada 4 adet bifteği uzun parmak şeklinde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı margarin, zar şeklinde doğranmış soğan ve eti koyun. Et, suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı buğday nişastası koyun, 4-5 dakika soteleyin. 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı hardal ekledikten sonra 25 dakika daha pişirin. Su kalmamalı.
Suda bekleyen patatesi temiz fırçayla temizleyin. Kabuğunu soymadan ince ince dilimleyip tuz serpiştirin. Kızgın yağda patatesi kızartın. Aynı yağda yeşil biber, kırmızı biber ve dilimlediğiniz domatesi kızartın. Bütün sebzeleri servis tabağına alın, bifteği koyun, pilav eşliğinde servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Gendime Pilavı


MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir)
1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi)
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardığı su

HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın.
Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğday ve fasulyeyi bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın. Asla tuz atmayın çünkü sertleşir. İyice pişen aşurelik buğday ve fasülyeyi süzdürün bir kenarda beklemeye alın.
Bir tencereye kuşbaşı etleri koyun, yağı ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar soteleyin.
İnce kıyılmış soğanlara baharatları ekleyip, 5-6 dakika süresince kavurmaya devam edin.
3 su bardağı suyu ilave edip, pişirmeye bırakın. Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasülyeyi ekleyip, orta hararetli ateşte pilavı pişirin. Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın.
20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Gerdan Böreği


MALZEMELER
yoğurt
margarin
4 adet yufka
koyun gerdanı
3 diş sarmısak
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 koyun boynu
1.5 su bardağı şeker
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru erik
150 gr çam fıstığı
150 gr badem
1 kabuk tarçın
1 çay bardağı Amerikan pirinci
5 diş karanfil
1 paket sakız


HAZIRLANIŞI
Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin. Soğuttuktan sonra etleri lif lif ayırarak yağlı kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız bu ete 1 bardak et suyu, baharatları ve şekeri idave ederek koyu bir kıvama getirin.
Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın. Bu karışima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dövülmüş sakızı da ilave edip biraz daha pişirin.
Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin. Sıcak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Gerze nokulu


MALZEMELER
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
bir tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

İÇ MALZEMESİ:
Yarım kilo kıyma
1 ortaboy soğan

HAZIRLANIŞI
Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuz bir kap içinde karıştırılır. Alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozu ilave edilip hamur yoğurulur. Kıyma, soğan ile kavrulup iç malzeme hazırlanır ve soğutulur.biraz karabiber ilave edilir.Hazırlanan hamur 6 bezeye ayrılır.Her beze ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açılıp iç malzeme serpilerek rulo şeklinde bükülür.Bükülen hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. Yumurta sürülür ve üzerine çörekotu serpilerek orta ısıdaki fırında pişirilir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/14] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki