Zeti / Samsun


MALZEMELER
4 adet tavuk butu
2 su bardağı ceviz içi
4 diş sarmısak
5 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limonun suyu
2 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını tencereye koyun. Su ilave edip tuz atın. Butlar dağılmadan haşlayın. Ceviz içi, sarmısak ve pulbiberi robottan geçirin. Salçayı ilave edip, kısık ateşte cevizin yağını vermesi için biraz ısıtın. Ateşten alıp elinizle yoğurarak cevizin yağını iyice vermesini sağlayın. Çıkan yağı bir kaba aktarın. Yağa bayat ekmek içini ufalayın. Üzerine tavuk suyunu, limon suyunu ve ceviz içini ekleyin. Karışım, bulamaç haline gelecek. Tavuğu parçalara ayırıp, bu bulamaca batırın. Üstünü kızdırılmış pulbiberli yağ ile süsleyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zeytin Ezmeli Yumurta


MALZEMELER
4 adet yumurta
zeytin ezmesi
zeytin (tuzlu)
kaşar peyniri(2 adet kesilmiş dilim)
tereyağ
sosis ve salam

HAZIRLANIŞI
İlk önce tereyağını ölçülü bir biçimde tavaya koyunuz tavada erirken arkasından kesilmiş olan kaşar peynirlerini tavaya koyun bunlar erisin ve sonra dilimlere ayrılmış olan sosis ve salamı da tavaya atın bunlar piştiğinde bi ara ocağınızı söndürün ve büyük bir kap alıp yumurtaları kırın karıştırırken çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri içine atın daha sonra 2 tahta kaşığı kadar da zeytin ezmesi katın sonra ocaktan almış olduğunuz tavayı tekrar koyun ve tava yine ısınsınsın, ısındıktan sonra yumurtayı kaptan boşaltın ve tahtakaşıkla durmadan karıştırın karıştırmazsanız omlet gibi olur (yumurtanın dibi tutmuş diye atmaya kalkmayın çünkü diptekinin tadına bir bakın)

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Zeytin Piyazı


MALZEMELER
2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı tanelenmiş nar

HAZIRLANIŞI
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Taze soğanları yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp cevizi de ekleyin. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Nar ekşisi ve nar tanelerini ilave edip, zeytinyağını çekmesi için yaklaşık 18-20 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Zeytinli dilim


MALZEMELER
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyğı
3 yumurta
2 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 gr siyah zeytin çekirdeksiz
1 avuç kuru nane

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ilave edin ve çok derin olmayan geniş bir kap içinde fırına sürün. Piştikten sonra küçük kare dilimler halinde keserek servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Zeytinli ekmek


MALZEMELER
3 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış )
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede yumurtaları, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve nane ile iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma un, kabartma tozu ve zeytinleri ilave edip yağladığınız kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 30 - 40 dakika pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/16] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki