Zencefilli Limonata


MALZEMELER
3 adet doğal zencefil (3-4 cm boylarındaki parçalardan kullanacağız)
6 adet limon veya yeşil limon da olabilir
2 su bardağı toz şeker
10 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Ben de zencefili geç keşfedenlerdenim. Hani aroması değişiktir ya, biz de pek alışkın değilizdir. Ama mesela, zencefilli keki, zencefilli kurabiyeyi de çok severim. Ancak uzak doğunun et yemeklerinde çok kullanıldığını bildiğim halde henüz evimde hiç kullanmadım. Fakat zencefilin hazmettirici, sakinleştirici özelliğine biliyorum. Şimdi vereceğim reçetenin dışında yine tariflerim olacak.

Bir tencereye şeker ve suyu koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. Içine zencefilleri de atıp, kaynamaya bırakalım. Zencefilli şurup kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
Bu arada iyice yıkadığımız limonları ufak parçalara bölüp, bir mutfak robotu veya blenderda iyice püre oluncaya kadar çekelim. Sonra bir tülbentle veya sıkı örgülü bir tel süzgeçten geçirip, suyunu soğuyan zencefilli şerbetle karıştıralım. Şimdi tadına bakın, istediğiniz oranda su ekleyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zencefilli sos


MALZEMELER
6 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 Adet sivri biber (acı)
1 Tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 Tatlı kaşığı köri
½ Su bardağı zeytin yağı

HAZIRLANIŞI
Sivri biberleri ince ince doğrayın
Tüm malzemeyi karıştırın

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Zencefilli tavuk


MALZEMELER
10 parça kalça tavuk (kemiksiz) şuşbaşı olarak doğranacak
1 tatlı kaşığı margarin
1 demet yakın maydanoz
7-8 diş sarmısak
Un
Zencefil
Tuz - karabiber

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Zencefilli ve erikli tavuk sal


MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü
1/2 bardak doğranmış yeşil soğan
4 adet kabukları çıkarılmış erik
2 çorba kaşığı soya yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 şeker kaşığı ezilmiş zencefil

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede pirinci normal bir şekilde haşlayın ve soğumaya bırakın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü, yeşil soğan ve erikleri karıştırın. Sos hazırlamak için, bir kabın içinde soya yağı, limon suyu, soya sosu ve zencefil ilave edip iyice çırpın. Pilavın üzerinde sosu gezdirin, dinlenmeye bırakın. İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 226 kalori, 17 gr protein, 7 gr yağ, 26 gr karbonhidrat, 2 gr doğal lif, 36 miligram kolesterol ve 610 miligram sodyum içerir.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Zenci Kek


MALZEMELER
1 paket kakao
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şekeri
1 su bardağı süt
150 gr. margarin (eritilip, ılıtılmış)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı portakal veya limon suyu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurta ve şekeri, derin bir kasenin içinde köpük köpük oluncaya değin 2-3 dakika kadar çırpalım. Sonra üzerine eritilip, ılıtılmış margarini, süt ve portakal ya da limon suyu ekleyip, 1 dakika daha çırpalım. Artık un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek, bir mikserin hamur ucuyla ya da çatalla iyice karıştıralım. Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, en az 10 dakika önceden ısıtmaya başlayalım.
Kek kalıbımızı oda sıcaklığında yumuşattığımız margarinle yağlayıp, kekimizi dikkatlice kalıba aktaralım. Şimdi kekimizi fırının orta gözüne koyarak 40 dakika kadar pişirelim. Hemen fırından çıkarıp soğutalım ve dilimleyip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/16] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki