Zengin Çikolatalı Puding


MALZEMELER
4 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı kabartma tuzu
½ çay kaşığı tuz
55 gr. margarin (oda sıcaklığında erimiş)
30 gr. sade çikolata
5 yemek kaşığı toz şeker
½ bardak süt
1 çay kaşığı vanilya

Üstü İçin;
2 yemek kaşığı nescafe
1 bardak sıcak su
4 yemek kaşığı esmer toz şeker
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine un, kabartma tozu ve tuzu koyalım. İçerisine erittiğimiz çikolatayı, margarin, şeker, süt ve vanilyayı da ilave edip, iyice karıştıralım.

Yağlanmış tepsiye karışımımızı dökelim.

Başka bir kabın içinde nescafeyi sıcak su ile erittikten sonra içine esmer şeker, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, kekin üzerine gezdirelim.

Önceden ısıttığımız fırına yerleştirip, yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zengin Pilavı


MALZEMELER
1 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar
1 su bardağından biraz fazla pirinç
2 çorbakaşığı zeytinyağı
100 gr gravyer peyniri
1 adet dolmalık biber
50 gr taze fasulye
150 gr dana kıyma
60 gr mortadella
2 adet domates
2 adet patates
galeta unu
1 yumurta
sarımsak
maydanoz
karabiber, tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Tuzlu suda pirinci haşlayıp süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyağı eilave edin. Patatesleri yarımsaat kadar haşlayın, Ilındıktan sonra soyun, doğrayıp süzgeçten geçirip püre elde edin. Biberi ayıklayın ve şeritler halinde doğrayın. Fasulyeleri yirmi dakika kadar haşladıktan sonra minik minik doğrayın. Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar şeklinde doğayın.
Dana kıymayı, yumurtayı, kıyılmış mortadellayı, kıyılmış sarımsakları ve maydanozu, parmezan peyniri ya da eski kaşar rendesini, tuz ve karabiberi patates püresine katın.
Bu karışımdan minik köfteler yapın. Galeta ununa buladıktan sonra kızgın zeytinyağında kızartın. Tüm malzemeleri pirince katıp karıştırın. Arzu ederseniz, iyice yıkanıp dilimlenmiş 2 adet mantarı da ilave ettikten sonra servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Zerdalili, Üzümlü Komposto


MALZEMELER
1 bardak zerdali
1 bardak İzmit üzümü
1 bardak Besne üzümü
2 bardak toz şeker
10 bardak su

HAZIRLANIŞI
Zerdali, İzmit üzümü ve Besne üzümünü akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdüğünüz bu malzemeleri tencereye koyun. 10 bardak su ilave ederek pişirin. Malzemeler şişmeye başladıktan sonra 2 bardak toz şeker ekleyip, kaynatmaya devam edin. Kıvam yoğunlaşınca ocağı kapatın. Servis yapmadan önce 5 dakika bekletin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zerde (6 Kişilik


MALZEMELER
4 su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 tutam safran
1 çaybardağı haşlanmış pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nişasta
50 gram şamfıstığı
50 gram kuşüzümü


HAZIRLANIŞI
Suyu kaynatın. Şekeri ilave edin. Safranı ekleyin. Ayrı bir kapta pirinci haşlayın. Suyun içine ilave edin.
Şamfıstığını ilave edin. Nişastayla koyulaştırın. Kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alın. Kuş üzümü serpip, servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Zereshk pilavı


MALZEMELER
1 adet tavuk budu

Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı zereshk
1 su bardağı Amerikan pirinci
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı yağ

HAZIRLANIŞI
Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [3/16] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki