MALZEMELER
Hamuru için;
1 paket margarin (250 gr. olacak)
500 gr. mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı un
Üzeri için;
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (dışına)
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı susam
HAZIRLANIŞI
Önce yağı eritip, ılıklaşmasını bekleyelim. Sonra derin bir yoğurma kabının içine mısır unu, tuzu, pudra şekerini, kabartma tozu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip, parmak uçlarımızla karıştıralım. Sonra içine yumurta sarısı ile beraber ılıklaşmış margarini ilave edip, yoğurmaya başlayalım. Malzemeler birbirleriyle iyice özleşip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğimizde artık hamuru tek bir top haline getirelim. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örtüp, en az 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
Bu arada bir tabağa susam ve Hindistan cevizi rendesini koyarak karıştıralım. Bir tasın içine de yumurta akını kırıp, iyice çırpalım. Öte yandan fırın tepsimizi yağlayıp, hazır edelim. Fırınımızı da 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtalım. Artık dinlenen hamuru önümüze alıp, kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elimizin arasında yuvarlayalım. Sonra da hafifçe üzerine basıp, yassılatalım. Daha sonra bu kurabiyeleri yumurta akına bulayıp, susamlı karışıma batıralım ve fırın tepsisine dizelim. Sıcak fırında 20-25 dakika kadar, üzerleri iyice pembeleşinceye değin pişirip, hemen tepsiyi dışarı çıkaralım. Soğumasını bekleyip, servis tabağına dizelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gram taze yeşil fasulye
5 su bardağı su
2 adet domates
5 dal taze yeşil soğan
1 adet kırmızı kuru soğan
2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış yumurta
2-3 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yeşil fasulyeyi ayıklayalım, boylamasına uzun uzun 3?e bölüp, 5 bardak kaynayan suya haşlamak üzere atalım. Ancak kararmasın, rengi yeşil kalsın diye içine 10 adet kesme şeker veya bir çay kaşığı toz karbonat atabilirsiniz.
Yaklaşık 10 dakika sonra fasülyeler rengini atar atmaz, delikli el süzgeciyle alıp, buzla doldurulmuş suyun içine atalım.
Böylece fasülyelerin yeşil, taze rengini muhafaza etmiş oluruz. Sonra derin ve büyük bir kaseye aktaralım.
Öte yandan domatesleri tavla zarı gibi, küp küp, yeşil soğanları ince ince, kırmızı soğanı halka halka, haşlanmış patatesi ve yumurtayı da küp küp doğrayıp, yeşil fasülyelerle karıştıralım. Hazırladığımız sosu sebzelere aktaralım ve bir tahta kaşıkla karıştırarak servis tabağına alalım.
En üstüne de doğranmış siyah zeytinleri serpiştirerek salataya son şeklini verip, servise sunalım.
SOSUN TARİFİTon balığı, tuz, karabiber, sızma zeytinyağı, limon suyunu karıştıralım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı Nohut
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Doğranmış Kuru Soğan
2 Büyük Patlıcan
3 Kırmızıbiber
2 Büyük Patates
2 Diş Sarmısak
Pul biber, Yenibahar
Tuz, Karabiber
2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Çay Kaşığı Domates Püresi
HAZIRLANIŞI
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.
Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.
Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin.
Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
tuz
karabiber
kırmızıbiber
1 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Malzemenin hepsini rondoda çekip köfte şeklini verdikten sonra fritözde kızgın yağda kızartın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kilo bakla
1/2 kilo nohut
1 büyük baş soğan
aldığı kadar un
tuz
karabiber
1 kg çiçek yağı
HAZIRLANIŞI
1 gün önceden ıslatılmış nohut ve bakla robottan geçirin içine 1 büyük baş
soğan da ilave edin ve robotta hepsi karıştırın. Karışıma aldığı kadar un tuz ve karabiber ile elde şekillenebilecek kıvamda hamur haline getirilerek köfteler
halinde kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »