[Değiştir]
MALZEMELER
200 gram taze yeşil fasulye
5 su bardağı su
2 adet domates
5 dal taze yeşil soğan
1 adet kırmızı kuru soğan
2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış yumurta
2-3 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yeşil fasulyeyi ayıklayalım, boylamasına uzun uzun 3?e bölüp, 5 bardak kaynayan suya haşlamak üzere atalım. Ancak kararmasın, rengi yeşil kalsın diye içine 10 adet kesme şeker veya bir çay kaşığı toz karbonat atabilirsiniz.
Yaklaşık 10 dakika sonra fasülyeler rengini atar atmaz, delikli el süzgeciyle alıp, buzla doldurulmuş suyun içine atalım.
Böylece fasülyelerin yeşil, taze rengini muhafaza etmiş oluruz. Sonra derin ve büyük bir kaseye aktaralım.
Öte yandan domatesleri tavla zarı gibi, küp küp, yeşil soğanları ince ince, kırmızı soğanı halka halka, haşlanmış patatesi ve yumurtayı da küp küp doğrayıp, yeşil fasülyelerle karıştıralım. Hazırladığımız sosu sebzelere aktaralım ve bir tahta kaşıkla karıştırarak servis tabağına alalım.
En üstüne de doğranmış siyah zeytinleri serpiştirerek salataya son şeklini verip, servise sunalım.
SOSUN TARİFİTon balığı, tuz, karabiber, sızma zeytinyağı, limon suyunu karıştıralım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »