[Değiştir]
MALZEMELER
Hamuru için;
1 paket margarin (250 gr. olacak)
500 gr. mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı un
Üzeri için;
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (dışına)
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı susam
HAZIRLANIŞI
Önce yağı eritip, ılıklaşmasını bekleyelim. Sonra derin bir yoğurma kabının içine mısır unu, tuzu, pudra şekerini, kabartma tozu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip, parmak uçlarımızla karıştıralım. Sonra içine yumurta sarısı ile beraber ılıklaşmış margarini ilave edip, yoğurmaya başlayalım. Malzemeler birbirleriyle iyice özleşip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğimizde artık hamuru tek bir top haline getirelim. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örtüp, en az 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
Bu arada bir tabağa susam ve Hindistan cevizi rendesini koyarak karıştıralım. Bir tasın içine de yumurta akını kırıp, iyice çırpalım. Öte yandan fırın tepsimizi yağlayıp, hazır edelim. Fırınımızı da 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtalım. Artık dinlenen hamuru önümüze alıp, kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elimizin arasında yuvarlayalım. Sonra da hafifçe üzerine basıp, yassılatalım. Daha sonra bu kurabiyeleri yumurta akına bulayıp, susamlı karışıma batıralım ve fırın tepsisine dizelim. Sıcak fırında 20-25 dakika kadar, üzerleri iyice pembeleşinceye değin pişirip, hemen tepsiyi dışarı çıkaralım. Soğumasını bekleyip, servis tabağına dizelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »