[Değiştir]
MALZEMELER
Hamuru İçin;
1 paket margarin (125 gr. eritilip, ılıtılmış)
2-3 yemek kaşığı tahin
½ çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
500 gr. veya 5 su bardağı un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Derin bir kasede unu, kabartma tozunu, eritilip, ılıtılmış margarini, sıvıyağı, yumurta ve yoğurdu ayrıca tahini, dövülmüş cevizi karıştırarak yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Yağlanmış bir tepsiye bu yumuşak hamuru yayalım. Bir bıçak yardımıyla kare kare kesip, çatalla şekil verelim. 10 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırında, 45 dakika kadar pişirelim.
Tatlı soğuduktan sonra üzerine şerbeti sıcak olarak döküp, servise sunalım.
Beyza Özer/Manisa
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »