Lebeniye Çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz

Çorba sosu için:
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane

HAZIRLANIŞI

İnce bulguru bir bardak suyla ıslatıp, 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayıncaya dek yoğurun. Un, yumurta, tuz ekleyip, yumuşak bulgur hamuru tutun. Hamurdan nohuttan büyük köfteler yapıp, bekletin.

Sosu için; tencerede yoğurt ve unu çırpın. 6 su bardağı su koyup, kaynatın. Nohutu ve yaptığınız köfteleri ekleyin. 15 dakika kaynatın. Tereyağında naneyi kızdırıp,çorbanın üstüne dökün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Lebeniye / Kilis


MALZEMELER
300 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
Yarım çay bardağı dövülmüş pirinç
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı yoğurt
Yaklaşık 1 lt su

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya et ve akşamdan ıslatılmış nohut eklenerek pişmeye bırakılır. Et ve nohut pişince pirinç eklenir. Yoğurt, un, yumurta, tuz derin bir kasede karıştırılır ve bulamaç haline getirilir. Tencerede pişmekte olan et, nohut ve pirince eklenir. Karıştırılarak bir defa kaynayana kadar pişirilir. Diğer taraftan bir tavada yağ kızdırılır, kızdırılan yağa kuru nane eklenir ve çorbanın üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
Medine Polatkan/Kilis

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Lemis


MALZEMELER
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
Tuz

İç Malzeme
200 gr. tereyağı
1 kg. ıspanak (pancar)
3 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Unu hamur yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Bir tutam tuz ekleyin, ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerini nemli bezle örtün ve dinlendirmeye koyun. Doğranmış ıspanakları (veya pancar, pazı) temizleyip, ince ince doğrayıp, yıkayın. Tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzün. Soğanları kıyın ve tereyağda kavurun. Ispanağı ilave edip, tuz, karabiber (arzuya göre pul biber) serpin ve kavurmaya devam edin. 7-8 dakika sonra altını söndürüp, soğumaya bırakın.
Hamur bezelerini unlanmış tezgahta oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde ince ince (0.5 cm) açın. İçine hazırladığınız harçtan, 2 yemek kaşığı kadar ilave edip, ikiye katlayıp, D harfi şeklini verin. Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp kapatın. Sac üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak iki taraflı pişirin. Sacdan veya tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Lemontain


MALZEMELER
3 adet yumurta
250 gr margarin
2 bardak sade kek un
1 bardak şeker
sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 bardak pudra şekeri
4 çorba kaşığı kakao
150 gr hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI
Margarini eritip yumurta, şeker ve unu karıştırarak bir kek hamuru yapın ve pişirin.
Pudra şekeri, süt ve kakaoyu karıştırıp bir sos yapın. Pişen keki kare parçalara kesip, sosa teker teker batırın. Hindistan cevizine bulayın. Küp şeklinde servise hazır kekleri afiyetle yiyin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Lengeser


MALZEMELER
½ kg kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
250 gr ceviz
8 dilim ekmek
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, yemeklik doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar çevirin. Kuşbaşı doğranmış etleri ilave ederek soteleyin ve su su ekleyerek etlerin pişmesini sağlayın. Biraz sulu kalmasına dikkat edin. Diğer tarafta her tabak için iki dilim ekmeği küçük parçalara ayırın. Üzerlerine iri dövülmüş cevizleri paylaştırın. En üste de etleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [6/18] Önceki 4 5 6 7 8 Sonraki