[Değiştir]
MALZEMELER
300 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
Yarım çay bardağı dövülmüş pirinç
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı yoğurt
Yaklaşık 1 lt su
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya et ve akşamdan ıslatılmış nohut eklenerek pişmeye bırakılır. Et ve nohut pişince pirinç eklenir. Yoğurt, un, yumurta, tuz derin bir kasede karıştırılır ve bulamaç haline getirilir. Tencerede pişmekte olan et, nohut ve pirince eklenir. Karıştırılarak bir defa kaynayana kadar pişirilir. Diğer taraftan bir tavada yağ kızdırılır, kızdırılan yağa kuru nane eklenir ve çorbanın üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
Medine Polatkan/Kilis
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »