Lahanalı Mücver (4 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 Demet Dereotu
300 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
500 gr Lahana
3 Yumurta
1 Büyük Soğan
Karabiber
700 gr Haşlanmış Patates
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
Kızartmalık Yağ
Tuz
100 gr Dana Jambon veya Pastırma


HAZIRLANIŞI
Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın. İnce ince kıyıp süt kreması ile karıştırın. Karışıma rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz lahanayı sıkıp kalan suyu da süzün. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyun. Yarısını rendenin kalın tarafı diğer yarısını ise rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayı karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Büyük bir tavada kızartmalık yağı kızdırın. LahanaLı karışımdan küçük parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Mücverleri arkalı ünlü 2-3 dakika kadar pişirin. Tavadan aldığınız mücverleri önceden ısıtılmış fırında bekletin. Mücveri dereotlu dip ve jambon eşliğinde servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Lahmacun Böreği


MALZEMELER
Yarım paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Lambardiya Usulü Çoban Kavurma (Meyaneli, Beşamelli, Limonlu


MALZEMELER
1 kg. kuzu ya da dana iri kuşbaşı et
3 yemek kaşığı zeytinyağı (veya herhangi bir sıvıyağı)
1 yemek kaşığı ince kıyılmış biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Varsa: 1 dal mercan köşkü veya 2 yaprak adaçayı
2 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Önce etleri pişirelim. Geniş bir tavaya etleri koyup, orta hararetli ateşin üzerine oturtalım. İçine sıvıyağı ve biberiyeyi de ekleyip, karıştırarak kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 6-7 dakika sonra etler suyunu iyice verecek ve 2-3 dakika sonra da, bizim suyunu çekti diye adlandırdığımız gibi suyu buharlaşacaktır. İşte o zaman etlerin rengi iyice kahverengiye dönecektir. Tam bu sırada tuz, karabiber ve mercan köşkü ya da adaçayı yapraklarını ekleyelim. Ayrıca limon suyunu da ilave edip, 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
Şimdi sıra geldi son aşamaya. Hani kavrulan etlerimiz vardı ya, onun içinden mercan köşkü ya da adaçayını çıkarıp, atalım. Hazırladığımız beyaz sosu etlerin üzerine gezdirelim ve orta ısıdaki ateşte 8-10 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişirelim. Daha sonra ocağın altını söndürüp, sıcak olarak servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Öte yandan beyaz sosumuzu hazırlamak üzere, derin bir kasenin içine yumurtaları kıralım. Süt ve unla birlikte, tuz, karabiberi de ekleyip, iyice çırpalım, pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Bir taraftan da orta boy bir tencerenin içine yağı koyup, erir erimez, hazırladığımız bulamacı tencereye boşaltalım. Ama sürekli karıştırarak, koyulaşıp, kaynayıncaya kadar pişirelim. Sonra da kaynayan sosun altını hemen söndürüp, sıcakken içine rende peynirleri aktaralım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Lamesli Pide


MALZEMELER
1 demet pazı
1 yemek kaşığı tozşeker
Karabiber
Tuz

Hamuru için:
4 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Karabiber ve tuzla ovup tozşeker ilave edin.
Yoğurma kabında yumurtayı çırpın. Yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu koyun. Önce unu, daha sonra mısır ununu koyup yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika bekletip, daha sonra ikiye bölün. Birinci hamuru yarım bardak kalınlığında açıp fırın tepsisine serin. Hazırladığınız içi üzerine yayın. İkinci hamuru da üstüne serin. 1 yumurta sarısıyla sıvıyağı çırpıp pidenin üzerine sürün. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Püf noktası: Şeker, pazının acılığını alır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Latin pay


MALZEMELER
500 gr dana kuşbaşı
1 dilimlenmiş soğan
100 gr dilimlenmiş mantar
3 adet dilimlenmiş havuç
400 gr et suyu
baharat
5 adet patates
100 gr un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
biraz su
50 gr tereyağı ya da margarin

HAZIRLANIŞI
Soğanı, mantarı, havuçları, eti bir tencereye koyun. Et suyunu ve baharatı ekleyin. 1,5 saat orta ısıda bir fırında pişirin. Önceden soyulmuş ve dilimlenmiş patatesleri katın. 20 dakika daha pişirin. Diğer yanda unu, yağı, suyu ve kabartma tozunu karıştırarak hamurunu hazırlayın. Hamuru açarak güvecin ağzını kapatacak biçime getirin ve etli karışımın üstüne örtün, 40 dakika fırında pişirin.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/18] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki