Lebeniye Çorbası

[Değiştir]

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz

Çorba sosu için:
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane

HAZIRLANIŞI

İnce bulguru bir bardak suyla ıslatıp, 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayıncaya dek yoğurun. Un, yumurta, tuz ekleyip, yumuşak bulgur hamuru tutun. Hamurdan nohuttan büyük köfteler yapıp, bekletin.

Sosu için; tencerede yoğurt ve unu çırpın. 6 su bardağı su koyup, kaynatın. Nohutu ve yaptığınız köfteleri ekleyin. 15 dakika kaynatın. Tereyağında naneyi kızdırıp,çorbanın üstüne dökün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »