[Değiştir]
MALZEMELER
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
Tuz
İç Malzeme
200 gr. tereyağı
1 kg. ıspanak (pancar)
3 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Unu hamur yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Bir tutam tuz ekleyin, ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerini nemli bezle örtün ve dinlendirmeye koyun. Doğranmış ıspanakları (veya pancar, pazı) temizleyip, ince ince doğrayıp, yıkayın. Tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzün. Soğanları kıyın ve tereyağda kavurun. Ispanağı ilave edip, tuz, karabiber (arzuya göre pul biber) serpin ve kavurmaya devam edin. 7-8 dakika sonra altını söndürüp, soğumaya bırakın.
Hamur bezelerini unlanmış tezgahta oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde ince ince (0.5 cm) açın. İçine hazırladığınız harçtan, 2 yemek kaşığı kadar ilave edip, ikiye katlayıp, D harfi şeklini verin. Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp kapatın. Sac üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak iki taraflı pişirin. Sacdan veya tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »