Yanya Köftesi


MALZEMELER
1 kg yağsız kıyma
1 adet ekmeğin içi
9 adet yumurta
1 adet büyük soğan, ince kıyılmış
un
maydanoz
kekik
nane
dereotu
kimyon
bahar
tarçın
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi karıştırıp, çok yumuşak bir köfte hamuru yapın. Unlayıp, elinizle üstlerine bastırıp, yassıltın ve kızgın yağda kızartın. Sebze yanında veya sannısaklı yoğurt ile servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Yaprak Dolması (2 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup ince doğrayın.2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin. Üzerine et suyu döküp kaynatın. 10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın. Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin. 1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın. Domatesi de ekleyip sos hazırlayın.
Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın. Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın. Artan soya yağını tavada ısıtın. ve dolmaları bu yağda biraz çevirin. Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Yaşmaklı Enginar Dolması


MALZEMELER
200 gr. kıyma
6 adet enginar
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
10 adet arpacık soğan
2 adet havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Süslemek için:
Yarım demet dereotu
Yarım limon

HAZIRLANIŞI
Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın.
Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun. Yağlı kağıtla enginarı sarın.
Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın. Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin. 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yassı kurabiye


MALZEMELER
1 paket yağ
bir çay fincanı un
2 paket pudra şekeri
yarım kilo böğürtlen
yarım kilo nişasta

HAZIRLANIŞI
Hepsini bir kapta karıştırarak fırına atın. 1 saat sonra nar gibi kızarmış kurabiyeleri servis edebilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Yavan Çorbası


MALZEMELER
1 çay bardağı mercimek
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı kavurma
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet soğan
2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Buğday, fasulye, mercimek ve nohutu yıkayıp pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye su ile beraber ilave ederek karıştırmadan kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Diğer tarafta soğanları ince ince doğrayın. Kavurma ve tereyağı ile karıştırarak kavurup salça, kırmızı biber ve tuz ekleyin. Pişirdiğiniz dövme, fasulye, mercimek ve nohuta hazırladığınız salçalı karışımı ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [5/33] Önceki 3 4 5 6 7 Sonraki