Yalancı Lahana Dolması


MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
15-20 yaprak beyaz lahana (dolmalık, sarmalık)

HAZIRLANIŞI
Dolmanın harcını hazırlamak için köftelik ve pilavlık bulguru, üzerine 1-2 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle bir tencereye aktaralım.
Tencereyi ateşe oturtup, kısık ateşte pilav pişirir gibi pişirelim.
Bulgur suyunu çekince altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
İyice soğuyan bulguru bir başka kaba aktarıp, içine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip, sıkıca yoğuralım.
Öte yandan ince damarlı ve çok etli olmayan lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya sokup 8-10 dakika kadar haşlayalım.
El kevgiriyle süzdürerek aldığımız lahana yapraklarını 10-12 cm ebatlarında parçalara ayıralım.
Dolma harcından lahananın içine 1-1,5 yemek kaşığı kadar yerleştirip, kenarlarını içe kıvırarak dolma şeklinde saralım.
Bir tencereye muntazaman yerleştirdiğimiz dolmaların tam üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle pişirelim.
Pişen dolmaları süzdürerek servis tabağına alalım.
Bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları 2-3 dakika soteleyip rengi sararınca altını kapatalım.
Üzerine sarmısakla yağ gezdirdiğimiz dolmaları sıcak olarak servise alalım.

Kategori: Av Etleri.

Yukarı Git »

Yalancı Mantı


MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Yalancı Profiterol


MALZEMELER
1 kahve fincanı rendelenmiş bitter çikolata
1 paket bitter çikolata dört bardak süt
1 kahve fincanı kıyılmış şam fıstığı
1 paket çikolatalı puding
1 adet paskalya çöreği
1 paket krema

HAZIRLANIŞI
Hazır pudingi sütle kaynatın ve içine iri parçalara böldüğünüz paskalya çöreğini atıp on beş-yirmi dakika kadar pişirin. Servis tabağına alınırken içine fıstıkları ilave edin. Bir kahve cezvesinde yarım fincan su ile kaynattığınız çikolatayı çörekli puddingin üzerine dökün. Soğuduğunda üzerini buzdolabında iki gün beklettiğiniz krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Yalancı soslu tavuk göğsü


MALZEMELER
1 kg süt
1/3 paket margarin
2 kahve fincanı un
vanilya veya damla sakızı
sosu için :
4 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta sarısı
50 gr margarin

HAZIRLANIŞI
Yağı eritip unu yağın içinde kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ateşte tutup alın. Vanilyayı veya damla sakızını ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın. Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Buna yalancı tavuk göğsü diyebiliriz.
Diğer tarafta 50 gr margarini eritip, ılık su hariç kalan malzeme ile mikserle karıştırın. Eğer çok katı olursa ılık su ekleyin. Oldukça koyu bir sos elde edince hazırlanan tavuk göğsünün üzerini kaplayacak şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Yalancı Su Böreği


MALZEMELER
½ paket fiyonk makarna
4 adet milföy hamuru
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 kalıp beyaz peynir
yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir. Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır. Bu karışım hamurun üzerine dökülür. Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [3/33] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki