Üsküp Böreği


MALZEMELER
5 Adet Yufka
250 Gr Tereyağı Yada Margarin
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1/2 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Süt Danası Veya Koyun Eti)


HAZIRLANIŞI
Eti haşlayıp,ısıtılmış basınçlı tencereye aktaralım.Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim.Etin daha lezzetli olması için tencereye doğranmış şekilde 1 havuç,1 soğan ve bir defne yaprağı ekleyelim. Tuzunu ekleyip,et yumuşayana dek haşlayalım.
Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelim.Her yufkanın arasına eritilmiş yağ sürelim.Son katına da yağı sürüp,yufkaları kare dilimler halinde kesip,230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım.
Bu arada sosu hazırlamaya başlayalım.3 çorba kaşığı yoğurda,3 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurta ekleyelim.3 diş sarmısak ve limon suyunu da ilave edip,mikserle karıştıralım.Sonra 1,5-2 su bardağı su ekleyip,kısık ateşte sürekli karıştırarak,üzeri göz göz olana dek pişirelim.Koyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım.
Altı,üstü kızarana dek pişen yufkaları fırından alalım.Etlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine 2-3 kepçe gezdirelim.Haşlanan etleri böreğin üzerine yayalım.Sosu da böreğin üstüne yayıp,üzerini düzeltelim.1 kaşık tereyağını eritip,toz kırmızı biber ekleyelim.Ve kırmızı biberli yağı sos üzerine gezdirip,tepsiyi tekrar fırına sürelim.5-10 dk daha pişirip,fırından alalım.Ilık olarak servis yapalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Uydur Buydur Çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı kavrulmuş kıyma
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet lahana göbeği
2 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Tencereye kavrulmuş kıymayı koyup, 8 bardak su ilave edin. Rendelenmiş havuç, küp şeklinde doğranmış patates, ince kıyılmış lahana, margarin, karabiber ve tuz atıp çorbayı pişirin.
Yumurta sarılarını limon suyuyla çırpıp unu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız karışıma çorbadan 2 kepçe ekleyerek, tekrar karışıtrın. Sosu, çorbaya hızlı hızlı karıştırarak dökün. 10 dakika pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Uykuluk Fırında (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılmış)
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
2 Soğan (rendelenip, sıkılarak suyu çıkarılmış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik


HAZIRLANIŞI
Fırında pişirilmiş uykuluk, gerek meze, gerekse giriş yemeği olarak servis edilebilen hazırlanması kolay bir yemektir.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir fırın tepsisini rafine yağla yağlayıp, uykulukları yerleştiriniz. Üstlerine soğan suyunu, tuzu ve biberi serpip, tepsiyi fırına sürünüz.
Uykulukları 30 dakika pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız. Kekiği serpip, bir delikli kepçeyle karıştırdıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Uykuluk Izgara (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg Uykuluk (3 saat sOğuk suda bırakılmış)
2-3 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik


HAZIRLANIŞI
Hazırlanması kolay bir yemek olan uykuluk ızgara, yanında ızgara edilmiş domates dilimleri ve marul salatasıyla servis edilebilir.
Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.
Bir tepsiyi rafine yağla yağlayıp, uykulukları tepsiye yerleştiriniz. Ustlerine tuz, biber ve kekiğin yarısını serpip, tepsiyi fırının ızgarasına sürünüz.
Uykulukları 1-2 dakika ızgara ettikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, uykulukları bir maşayla ters-yüz ediniz. Ustlerine kalan tuz, biber ve kekiği serpip, tepsiyi yeniden fırının ızgarasına sürünüz.
Uykulukları 1-2 dakika daha ızgara ettikten sonra, tepsiyi fırından alıp, uykulukları ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Uykuluk Kremalı (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg Uykuluk (suda bir taşım kaynatılıp, süzülerek kurulanmış)
120 gr (8 çorba kaşığı) Tereyağ
1 Küçük Havuç (kazınıp, küçük kübler halinde doğranmış)
1 Küçük Soğan (doğranmış)
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1/2 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap
1 1/4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Un
250 gr (1 su bardağı) Krema
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
Baharat Torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı


HAZIRLANIŞI
Önemli davetlerinizde hazırlayabileceğiniz kremalı uykuluk, pilav yada hamur kasesi üstünde servis edilebilir.
Büyük bir tavada tereyağın yarısını (4 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca havuç, soğan, baharat torbası, tuz ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 10-15 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Uykulukları ekleyip, sebzelerle karıştırınız. Tavanın kapağını kapatarak ateşi iyice kısıp, uykulukları bir kez altüst ederek, 10 dakika pişiriniz.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip, ısıtınız. Delikli kepçeyle uykulukları küçük bir tepsiye çıkarıp, bir kenara bırakınız.
Şarabı tavaya boşaltıp, ateşi yükselterek, tavadaki sos 1/2 su bardağı kalıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, sosu tepsideki uykulukların üstüne dökerek et suyunu ekleyiniz (et suyu uykulukların üstünü tamamen örtmelidir). Tepsiyi orta ateşe yerleştirip, kaynatınız. Kaynayınca ateşten alıp, üstünü örterek fırında 45 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp bir kenara bırakarak, uykulukların sos içinde soğumasını bekleyiniz. Delikli kepçeyle uykulukları tezgaha çıkarıp, keskin bir bıçakla 1,5 santim uzunluğunda parçalara keserek, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız. Uykuluğun pişme suyunu orta boy bir tencereye süzünüz. Tencereyi harlı ateşe oturtup, pişme suyu 1 1/4 su bardağı kalıncaya kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Bir başka orta boy tencerede, kalan 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, unu tahta bir kaşıkla ekleyiniz. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sıcak tuttuğunuz pişme suyunun içine boşaltınız. Tencereyi ağır ateşe oturtup, karıştırarak 1 dakika pişiriniz. Kremayı azar azar, tahta kaşıkla karıştırarak ekleyip, sos tahta kaşığın sırtına yapışacak kıvama gelinceye kadar pişiriniz. Limon suyunu katıp, tencereyi ateşten alınız.
Uykulukları ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üstüne sosu boşaltınız. Kıyılmış maydanozu serpiştirip, servis ediniz.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/8] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki