Un Kurabiyesi


MALZEMELER
250 gr margarin
pudra şekeri
un

HAZIRLANIŞI
Margarinin içine iki çorba kaşığı pudra şekeri katıp, birlikte iyice yoğurun. Azar azar un ilave edip, katıca bir hamur kıvamına getirin ve ceviz iriliğinde parçalara ayırın. Fırında, orta hararette fazla kızartmadan 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, sıcakken, pudra şekerine batırıp, servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Uşak Böreği / Uşak


MALZEMELER
8 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz

Açmak için:
1 adet ekmeğin içi
Yarım demet ıspanak
4 adet kuru soğan
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına unu koyup, ortasını havuz gibi açın. Su ilave edip, yoğurun. Yumuşak bir hamur tutun, 20 dakika dinlendirin.
Ekmek içini ufalayın. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince ince doğrayıp, bekletin.
Ayrı bir kapta yumurta, karabiber ve tuzu çırpın.
Zar şeklinde doğradığınız soğanı tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Çırpılmış yumurtayı döküp, hızlı hızlı karıştırın. Yumurta fazla pişmeden ocağın altını kapatın. Ekmek içi ve ıspanağı ekleyip bekletin.
Hamurdan 20 adet eşit beze yapıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. 10 tanesinin içine eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste koyun ve hepsini fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Sonra da yağlanmış fırın tepsisine serip hazırladığınız içi yerleştirin. Diğer 10 bezeye de aynı işlemi uygulayıp, harcın üstüne serin. Kalan yağı yumurta sarısıyla karıştırıp böreğin üstüne sürün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Uskumru Buğulaması (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg uskumru
1/3 bardak zeytinyağı
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
1 baş soğan
1 defne yaprağı
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin.
Zeytinyağı, çay bardağı su, defne yaprağı ve limon suyunu koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayın. Orta ısılı fırında suyunu buharlaştırmadan 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Uskumru Dolması


MALZEMELER
1.5 kg soğan
6 adet yumurta
3 kilo uskumru
2 su bardağı un
100 gr kuş üzümü
200 gr ceviz içi
750 gr zeytinyağ
1 paket yenibahar
100 gr beyaz fıstık
2 su bardağı galeta unu
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Uskumru Ezme


MALZEMELER
150 gr uskumru balığı , füme
3 adet yumurta
100 gr tereyağı
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına getirdiğiniz tereyağına katın. Sürekli karıştırarak, dövülmüş uskumruyu da bu karışıma ilave edin. Kanşımı iyice birbirine yedirdikten sonra kanape ekmeklerine sürüp servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [3/8] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki